ŽELJKO KEKIĆ U BUJICI KOJA ĆE MNOGE OSTAVITI BEZ TEKSTA

DRUŠTVENE TEME

ŽELJKO KEKIĆ U BUJICI KOJA ĆE MNOGE OSTAVITI BEZ TEKSTA: “INA je oduvijek bila bankomat UDBA-e! Komunistički moćnici pljačkali su je u bivšoj Jugoslaviji, a Udbini sinovi pljačkaju je i danas!”

KEKIĆ EKSKLUZIVNO: “Iza generalskih potpisa za pomilovanje Josipa Perkovića krije se 90 milijuna dolara skrivenih u Americi! Ključ leži u zatvoru u Glini!”

KEKIĆ O ‘UDBAŠENKU’: “Plenković ne dolazi iz udbaške, već iz obitelji bliske jugoslavenskom KOS-u!”

ŠOKANTNA ISPOVIJEST UDBAŠKOG POKAJNIKA: “Perković mi je prijetio likvidacijom jer sam devedesetih odbio pratiti emigrante, koji su se vraćali u Hrvatsku! Kad se nakon ubojstva Mira Barešića pojavila informacija da je možda ipak živ, u krugu oko Perkovića nastala je prava panika i strah!”

Ovu državu nisu dobili robijaši koji su za nju robijali ni branitelji koji su je stvorili, već moji bivši kolege udbaši koji je nikad nisu željeli – izjavio je u dramatičnoj Bujici na Z1 televiziji, Željko Kekić, bivši djelatnik jugoslavenske Službe državne sigurnosti, koji je 1990. godine prešao na hrvatsku stranu: – Smatram se iskrenim udbaškim pokajnikom! Bio sam državni neprijatelj Jugoslavije, a kasnije i novostvorene Hrvatske, na koju su se moji bivši kolege “upisali” gruntovno i katastarski, jedan kroz jedan!

Kekić je više od 1.650 dana proveo u Domovinskom ratu, a nakon raspada Jugoslavije radio je za hrvatske službe SZUP i SIS: – Od 854 udbaša koji su do 1990. godine radili u sustavu bivše države, samo je njih stotinjak napustilo službu ili su otišli u mirovinu! U službama nove, demokratske Hrvatske ostalo je 750 udbaša!

Glavna tema emisije bila je pljačka INA-e koja, po tvrdnjama gosta, traje praktički od njezina osnutka: – INA je oduvijek bila bankomat UDBA-e! Komunistički moćnici pljačkali su je u bivšoj Jugoslaviji, a Udbini sinovi pljačkaju je i danas!

Kao primjer je naveo slučaj nekadašnjeg partijskog moćnika Mike Špiljka i njegovog sina Vanje, koji danas ulaže milijune po Jadranu i ima marinu u Novom Vinodolskom, odakle je HDZ-ov ministar Oleg Butković: – Kapital Vanje Špiljka sigurno je povezan s prljavim poslovima vezanim uz INA-u!

U istom kontekstu govorio je i o ubojstvu Stjepana Đurekovića, bivšeg direktora marketinga INA-a, u Njemačkoj 1983. godine, ali i njegovog sina Damira, tri godine kasnije u Kanadi: – Bio sam na Damirovom sprovodu. Pokopali su ga pod tuđim imenom… Na Mirogoju je tada bilo više nas udbaša nego rodbine i prijatelja!

KEKIĆ JE U BUJICI POTPUNO OTVORENO, BEZ CENZURE I BEZ DLAKE NA JEZIKU GOVORIO O VLADIMIRU ŠEKSU, PRISLUŠKIVANJU KAPTOLA, PRAĆENJU TUĐMANA I KUHARIĆA TE PRIZNAO: “PRATIO SAM ČAK I MAJKU TEREZU KOJA JE DANAS SVETICA!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)