ŽELIMO VLADAVINU PRAVA

DRUŠTVENE TEME

On sub, svi 7, 2022 at 12:29, ivan valek
valek.ivan@gmail.com wrote:

Objavi na FB. Izvanredno.

sub, 7. svi 2022. 12:24 Sre Sladoljev sreckosladoljev@yahoo.com je napisao:

Mjesto radnje: Hrvatska Hadezeja

Ovako to oni rade.

Dragi sugrađani, moj prijatelj inž. Ivan Valek upao je u teškoće zbog nemogućnosti povrata 300.000 EUR kredita BKS banci (banka nije imala valjane papire za rad u Hrvatskoj, ali Hadezeji jest!), iz razloga što mu pok. gradonačelnik Bandić, znajući za to (!) nije htio isplatiti trošak ugradnje specijalne opreme ugrađene u veličanstvene fontane ispred Nacionalne Sveučilišne Biblioteke Fontane su simbol grada Zagreba zbog kojih je Bandić dobio izbore! Zašto mu nije htio platiti? Zato, jer Inž. Valek nije pristao da se cijena fontani nadogradi na viši iznos kako bi se gradskim novcem gradonačelniku napravio bazen u Poganoj Vlaci ….

Banci je do tada bilo vraćeno 80,000 EUR.

Iako inž. Valek ima PRAVOMOĆNU PRESUDU po kojoj mu je grad Zagreb dužan platiti troškove, s isplatom zagrebačko sudstvo odugovlači. Zašto? Zato da tim novcem ne bi vratio banci dug, a pravna se mafija u međuvremeno ne bi obogatla ovrhom nad cjelokupnom Valekovom imovinom koja nije mala (Valek je u Hrvatskoj i izvan nje bio direktor velikih sustva, čak i aerodroma u JAR!)

Nakon pokušaja Bandićeve ucjene i sudskih odugovlačenja oko rješenja i isplate, sada su mu suci ekspresno natovarili “na leđa” (zbog 220.000 EUR preostalog kredita) ovrhu nad SVIM NEKRETNINAMA koje (po procjenama vještaka) tržišno vrijede 2.000.000 EUR! Sudstvo Hadezeje je procjenu vrijednosti prilagodilo “trenutku” pa bi 2.000.000 EUR vrijedne nekretnina taman pokrile preostalih 220.000 EUR duga!

Eto, višekatnicu u zagrebačkim Gračanima površine preko 1000m2 s 2000 m2 okućnice i dva bazena (!) procijenili su na 250 EUR/m2.

I to nigdje nije oglašeno!

Dražba je zakazana za 24.5.2022.

Iskreno molim, posebno SRPSKE TAJKUNE, da se uključe u javnu dražbu, kako Hadezeja ne bi bila čak ni ono što se može obuhvatiti pogledom sa Sljemena. Inž. Valeku može se izravno obratiti, njegov je MAIL JE U ZAGLAVLJU.

Ustaše” Hadezeju sigurno više neće braniti, a Hadezeji još i manje. Oni će se razbježati kao 91.

(Iz Valekove biografije: bio je jedan od najboljih hrvatskih košarkaša. Prvi Jugoslaven koji je igrao u NBA. U izboru za najljepšeg košarkaša Jugoslavije, dijelio je prvo mjesto s Draganom Kapičićem.)

Oni koji me dobro poznaju, znaju da mi je prijateljstvo na prvom mjestu, ispred politike, države, ideologije i ostalih bolesti. Ono ne poznaje nacionalnost niti boju kože. Neka to potvrdi npr. moj prijatelj iz Srbije. Valjda je i Srbin? Nisam ga nikad pitao. Nije ni on mene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)