ZAVIRILI SMO – ŠTO SE TO KUHA U LONCIMA TVRTKE PLETER-USLUGE d.o.o

DRUŠTVENE TEME

Josip Juretić

ZAVIRILI SMO – ŠTO SE TO KUHA U LONCIMA TVRTKE PLETER-USLUGE d.o.o

Visoke plaće uprave i zlatni članovi zločinačke organizacije HDZ-a!

MARIJAN MAREKOVIĆ, OIB: 60840581666 – predsjednik uprave
Zagreb, Dobri Dol 46

DENIS SKUBIC, OIB: 62132535318 – član uprave
Zagreb, Bolnička cesta 34M

MARTINA PULJIĆ, OIB: 23607727679 – član uprave
Zagreb, Ulica Ljudevita Posavskog 36B

Zavirili smo u lonac tvrtke Pleter-usluge d.o.o. i pokušali utvrditi u mulju splačina povezanost “neprofitne organizacije” Crveni križ njihovih robnih zaliha hrane dobivenih od donacija građana te ustupanje iste hrane tvrtki Pleter-usluge d.o.o. koja je državna tvrtka u djelatnosti prodaje namirnica i uslužnih djelatnosti cateringa i pripremanja hrane.

Ne vjerujući jednoj dojavi da je pripremljen domjenak za članove HDZ-a i Vlade postavili smo si pitanje odakle dolazi hrana etiketama proizvoda koji vidljivo dolaze iz stranih deklaracija a koje nam je poslala jedna kuharica iz Pleter-usluge d.o.o. jer ista tvrtka ima djelatnost Catreing Plus koja je zadužena za organiziranje parijskih domjenaka i derneka članova zločinačke organizacije HDZ-a!
https://www.pleter-usluge.hr/usluga/usluge-cateringa/

Domjenci – Povjerite nam organizaciju Vaših domjenaka i svoje poslovne partnere ostavite bez daha uz iznimno kvalitetnu i raznovrsnu ponudu našeg stručnog tima “Catering Plus”.

Svojim velikim kapacitetima pružamo usluge organizacije domjenka na području cijele RH. Uz klasične poslovne domjenke radimo i catering na otvorenome.
Posebno ističemo organizaciju domjenaka na području Zagreba, Pule, Splita, Knina, Karlovca i Osijeka i njihove šire i uže okolice.

Uz nevjericu da je jedna državna tvrtka toliko kriminalna da uzima donaciju hrane građana iz Crvenog križa i to rižu koja je dostavljena iz Nizozemske uz snimljene deklaracije proizvoda Nizozemske zaista je nevjerojatno da domjenke stranačkih derneka i Vlade ova tvrtka radi iz donirane hrane građana umjesto onim potrebitim gladnim ljudima na području Banovine.

General o domoljubnim cijenama svojih usluga nije htio javno govoriti

Danas su isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan i za sutra. Krizni stožer će im, rekao je, svaki dan dostavljati podatke o lokacijama i broju obroka koje trebaju osigurati.
Upitan kako gleda na to da su obroke dva tjedna uglavnom pripremali volonteri, rekao je da je to vjerojatno bila odluka Stožera o angažiranju snaga na terenu i odlična strateška koordinacija ljudi od strane Vlade i premijera Andreja Plenkovića.

Što se tiče nabavke namirnica, Mareković je istaknuo kako Pleter-usluge ima svoje godišnje ugovore s dobavljačima te tako osiguravaju namirnice za prehranu. Uputivši pitanje o hrani i namirnicama koje dolaze od Crvenog križa u njegova skladišta te o fakturiranju tih namirnica državi nije htio komentirati! O cijeni namirnica i usluga nije htio posebno govoriti, već je ustvrdio da cijena zavisi o broju i količini obroka. Na terenu će, kaže, biti koliko god to bude potrebno.

Kako doznajemo sindikat je nedavno optužio direktora Pletera Marijana Marekovića da tvrtku vodi u propast dok članovima uprave isplaćuje plaće iznad 24.000 kn!

Sindikat djelatnika u vojsci i državnim službama u srijedu je upozorio na nezakonito postupanje predsjednika Uprave Pleter-usluge Marijana Marekovića, kojega optužuju da svjesno krši zakonske odredbe u cilju rušenja materijalnih prava zaposlenih u tvrtki Pleter-usluge i “vodi državnu tvrtku u financijsku propast”.

Mareković je, tvrdi sindikat, unatoč upozorenjima Ministarstva rada, potpisao aneks Kolektivnog ugovora kojim je dijelu zaposlenih smanjio dio materijalnih prava te je nakon potpisivanja aneksa proveo novu sistematizaciju tvrtke kojom se riješio tih zaposlenika ”samo zato što su ga upozoravali na nezakonite postupke i potencijalne tužbe”.

U priopćenju koje potpisuje zamjenik predsjednika sindikata Tomislav Petrović navodi se kako Uprava Pleter-usluga ne vodi računa o proizvodnom osoblju niti podiže plaće shodno ostvarenim pozitivnim rezultatima.

“Osnovica za obračun plaće nije podignuta niz godina, iako je sindikat to tražio. Stalno se u izvješćima i nastupima predsjednika Uprave barata pojmom prosječna plaća, ali to je varka kada se zna da je proizvodno osoblje potplaćeno”, navodi se u priopćenju.

Sindikat kaže da su u 2017. troškovi Uprave za zaposlene sa sedam milijuna kuna porasli preko noći na 14 milijuna kuna, dodajući kako nema podatke za prošlu godinu jer Uprava “vješto skriva koeficijente” i u financijskim izvještajima FINA navodila prosječnu plaću uprave, prodaje i administracije od 9.041 kn te su time pokušali sakriti svoje visoke plaće veće čak i od premijerove i predsjednikove.

Sindikalci tvrde da su zaposlenici u proizvodnom dijelu prestrašeni i ne smiju iskazati svoje mišljenje, čime je i djelovanje sindikata ograničeno. Uz to, radnici često neplaćeno rade prekovremeno, a obavlja se preraspodjela rada koju je nemoguće izvršiti, jer radne snage nema dovoljno.

“Za vrijeme vladavine Marekovića pokrenuto je niz ‘projekata’, kao što su otvaranje restorana na autobusnom kolodvoru, u Nacionalnoj knjižnici i Selcu, koji su akumulirali gubitke i odnijeli znatnu svotu novca, za što nitko nije odgovarao, već se to vješto skriva u financijskim izvještajima računovodstva tvrtke”, stoji u priopćenju.

Uvidom u evidenciju objava javnih nabava vidljivo je da od 2017. godine nije proveden niti jedan postupak nabave robe velike vrijednosti, osim nabave vozila i opreme za opremanje kuhinja.

“Sumnjivi ugovori za meso, ulje, mesne prerađevine i ostale namirnice, koji su milijunski, produžuju se Aneksima, čime se pogoduje samo određenom broju povlaštenih dobavljača tih proizvoda, dok ostali nemaju šansu da sudjeluju u nadmetanju”, kaže se također u priopćenju.

Sindikat je dosad u nekoliko navrata pisao predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i ministru obrane Tomi Medvedu, ali bez ikakvog odgovora pa apelira kod nadležnih da sazovu izvanrednu skupštinu Pleter-usluga i spase državnu tvrtku od pljačke i propasti

 • 69
 •  
 •  
 •  
  69
  Shares

1 razmišljanje na “ZAVIRILI SMO – ŠTO SE TO KUHA U LONCIMA TVRTKE PLETER-USLUGE d.o.o

 1. Nema demokracije pored udbo-komunističke korporacije🤔

  Državna revizija: Nemamo nijedan izvještaj za Pleter!

  Marekovićeva plača u državnoj vojnoj tvrtki, kojoj revizija nikada nije prošla knjige, je preko 400 000 kn bruto godišnje🤑, a kao neto dobit u 2019. g., tvrtka navodi iznos od 462.750 kuna, i to u firmi s preko tisuću zaposlenih, a uz to napomenuti da ih u značajnom iznosu i to kontinuirano subvencionirana država.💩

  Dapače, zaposlenici Pleter-usluga imaju po kolektivnom ugovoru prava na novčane naknade za bolovanje duže od 90 dana, naknade za rođenje djeteta, otpremnine za odlazak u mirovinu, novčani dar za djecu, jubilarne nagrade, a isplaćuju i regres i božićnicu. Isplatili su ih i ove godine kad u privatnom sektoru nema ni za plaće, a kamoli za bilo što drugo.
  https://www.telegram.hr/komentari/kako-posluje-drzavna-vojna-tvrtka-koja-ce-kuhati-umjesto-volontera-u-petrinji-revizija-im-nikada-nije-prosla-knjige/?utm_source=netFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR2XmBk2RV9-ykHMKbXdUqsVsRAdODLTSsvBGRg-tBq51vQVcz1cWhttyHM
  Željan Jurlin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *