Zašto su nelegalno i prekomjerno ovršene građane ostavili bez ikakve pravne zaštite?

DRUŠTVENE TEME

Nada Landeka

Je li Vlada Republike Hrvatske gospodar, ili europski sluga? Zašto su nelegalno i prekomjerno ovršene građane ostavili bez ikakve pravne zaštite?

U ponedjeljak 19. travnja 2021. godine u Varaždinu je određena deložacija jedne obitelji, a dana 23. travnja 2021. godine u 10 sati u Zaprešiću je deložacija, višečlane obitelji Strjački. Vlada Republike Hrvatske više je puta informirana o problemima koji sve više i više pritišću građane. Uzalud, Vlada RH sa premijerom Plenkovićem na čelu gluha je i slijepa za probleme koji se čitav niz godina uporno guraju pod tepih, a izvlače se samo u predizborno vrijeme.

Nejasno je uopće, kako je moguće da Općinski sud u Novom Zagrebu, potpuno nezakonito odredio deložaciju za obitelj Strjački, za dan 23.04.2021. godine ako se uzme u obzir da je Vlada Republike Hrvatske dana 04. siječnja 2021. godine za područje Zaprešića proglasila katastrofu. Ovršnim zakonom u čl. 65. st. 9. propisano je DA SE OVRHA MORA ODGODITI UKOLIKO JE VLADA REPUBLIKE HRVATSKE PROGLASILA KATASTROFU ZA ODREĐENO PODRUČJE, međutim, domaći sudovi kao da zakone uopće ne čitaju. Jer ne samo da je to jedan od krucijalnih razloga za odgodu ovrhe, već i činjenica da ovrhovoditelj nije aktivno legitimiran bi trebala biti sudu dovoljna da obustavi ovršni postupak.

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *