Zašto ću ja nakon 25 godina ponovno izaći na izbore i glasati za dr. sc. Miroslava Škoru

DRUŠTVENE TEME

Rešid Selimović

Zašto ću ja nakon 25 godina ponovno izaći na izbore i glasati za dr. sc. Miroslava Škoru

Ja sam Rešid Selimović, otac troje punoljetne djece. Rodio sam se i odrastao u Rijeci.
Obrt za elektroniku sam otvorio 1985.g. Kao dvadesetogodišnjak, a i sve vrijeme kasnije sam se puno toga odricao i jako sam se trudio da uspijem i razvijem svoj obrt te u njemu zaposlim svoje prijatelje. Puno smo radili i imali smo dobre plaće.
Kada sam shvatio da počinje rat, kao dragovoljac organiziram prijatelje, svojim novcem nabavljamo šatorska krila i od njih šivamo odore , nabavljamo oružje i 7. rujna 1991.g krećemo u obrambeni Domovinski rat. Tada sam već imao dva TV servisa i trgovinu elektronike, a nisam bio sirotinja. Kao što danas jedan predsjednički kandidat kaže, da su samo sirotinja i neškolovani išli u rat. Tada sam zarađivao puno više nego on i njegov pok. brat skupa (a oba su se kasnije obogatila).
Po povratku iz domovinskog rata sa 3 gelera u nogama (koje i danas imam) i činom poručnika, vraćam se nazad u svoj obrt. Nikad nisam iskoristio nikakve braniteljske i časničke povlastice, invalidnine, mirovine, popuste ili bilo što drugo na osnovu sudjelovanja u Obrambenom ratu. Nisam se učlanio ni u jednu stranku ni braniteljsku udrugu.
Kada sam se iz rata vratio u Rijeku, čekala me ovrha od Grada Rijeke jer nisam plaćao najamninu za prostor dok sam bio na ratištu, a oni su u Rijeci za to vrijeme iz proračuna postavljali finski granit na Korzo. Sve sam poplaćao (za period koji sam bio na ratištu) i nastavio dalje sa radom. Nakon toga zbog neplaćanje, od strane većih tvrtki i sporog sudstva (koje je ipak presudilo u moju korist, ali pojela me kamata) ostajem dužan državnom proračunu. Državne institucije, te isto to sporo sudstvo, sada brzo, stavljaju mi ovrhe na sve račune i kuću. Tada sam prodao dio djedovine i podmirio sve dugove.
Zbog stalnih i sve većih pritisaka i nerazumijevanja od strane Gradskih i Državnih institucija, odlučujem se zatvoriti obrt i prelazim u ono što oduvijek volim. Otvorio sam OPG i bavim se pčelarstvom. Sada razočaran u institucije više nemam obrt i ne zapošljavam radnike, nego bježim od institucija sustava u prirodu.
Od rođenja, 1965.g, do danas, glasao sam samo na referendumu za izlazak iz SFRJ-a i na prvim izborima. Nakon toga, nikad više nisam imao mogućnosti glasati ZA. Ni jednom, na izborima, nisam prepoznao opciju glasati ZA (neku osobu ili stranku da dođe na vlast), već sam uočio samo opciju glasati PROTIV (osobe ili stranke koje su trenutno na vlasti). Kako na izborima, nisam mogao glasati ZA, nisam želio ni glasati PROTIV.
Naša zemlja od završetka Obrambenog rata ne ide dobrim i ispravnim putem. U proteklih 24 godine na parlamentarnim i predsjedničkim mjestima izmjenjuju se HDZ i SDP. Prilikom svake promjene vlasti oni poštuju svoje interno pravilo koje unutar sebe zovu “đentlmensko preuzimanje vlasti“. To znači da neće proteklu vlast prozivati za njihova nedjela, već da će oni nastaviti sa svojim nedjelima, a kada izgube vlast, naredni koji dođu na vlast iza njih, neće njih prozivati.
Biračka mašinerija im je posložena. U državnim, županijskim, općinskim i inim institucijama u kojima su oni zaposleni i kojima su oni osnivači ili financijeri te koje su na plaći iz proračuna zaposleno je oko 600.000 zaposlenika. Na to dodajmo i udruge i povlaštene mirovine financirane iz proračuna, pa na to pribrojimo članove njihovih porodica. Svi navedeni izlaze na izbore i brinu da se ne poremeti vlast HDZ – SDP da bi oni i dalje imali svoje privilegije živjeli kao i do sada. Svih proteklih godina kao i trenutno na vlasti su HDZ i SDP. Oni za sada nisu potpisali koaliciju, zato da bi mi „kao“, imali izbora. Da li je današnji HDZ više desno od današnjeg SDP ili da li je današnji SDP više socijalistički i okrenut borbi za radnička prava od današnjeg HDZ-a? Ne, nema razlike. Razlike za narod umjetno održavaju na različitoj interpretaciji naše prošlosti, a u sadašnjosti i za budućnost se ponašaju jednako. Gledaju kako ukrasti i kako zbrinuti sebe i svoje. Oni su postali ista stranka „VLASTODRŽACA“ pod dva imena. HDZ i SDP sa svojim suradničkim strankama. Kako mogu očekivati promjene ako opet glasam za njih. Vrijeme je da glasam van tih stranaka i da se nadam. Ako već dugo nije dobro, a ništa ne mijenjam normalno da neće, samo po sebi, postati dobro. Zato ću glasati ZA nadajući se i vjerujući u promjenu.
Sada napokon vidim nekoga za kojega mogu glasati ZA. ZA doktora nauka Miroslava Škoru. Dr. sc. vidim kao Čovjeka koji je roditelj, vrijedan, educiran, financijski zbrinut, pristojan, vjernik, domoljub, nije više član ni jedne od stranaka te ima želju uložiti sebe i posvetiti se Lijepoj Našoj.
1991.g za vrijeme dok smo mi dragovoljci branili domovinu, bilo je i ljudi koji su u inozemstvu širili istinitu priču o hrvatskom Obrambenom ratu te uz pomoć naše dijaspore pomagali nam da taj rat dobijemo. Nas je dragovoljaca na ratištu ’91. bilo oko 25.000. Svi smo mi zahvalni našim umjetnicima, sportašima, svim našim lobistima i našoj dijaspori koji su nam pomogli u širenju istine o Obrambenom ratu u Hrvatskoj i pomoći da uspostavimo čvrstu državu i vojsku. Tako da je odgovor na pitanje: gdje dr. sc. Miroslav Škoro bio ’91.? Bio gdje je trebao biti i gdje smo ga najviše trebali!
Kroz njegov životopis vidim da je i sam roditelj, poduzetnik, da se bavi poljoprivredom, da se bavio diplomacijom i novinarstvom. Da se borio za intelektualno vlasništvo i da je kao jedan od rijetkih volonterski radio u saboru. Vidim i da ima dva fakulteta i doktorat te da je izdao knjigu.
Siguran sam da sa tim iskustvom bolje poznaje problematiku roditeljstva, poduzetništva, intelektualnog vlasništva te probleme OPG-ova, od kandidata koji su profesionalni političari od rođenja i nemaju ni jedan jedini dan rada i života u realnom sektoru, te ne prepoznaju probleme nas „običnih ljudi“ koji nisu političari.
Zbog toga ću glasati ZA Čovjeka koji iz osobnog iskustva razumije moje probleme i probleme Lijepe Naše. ZA Čovjeka koji je muž i roditelj. ZA Čovjeka koji je vjernik i poštuje našu domovinu. ZA Čovjeka koji je intelektualac, privrednik i poljoprivrednik. ZA Čovjeka koji ima dva fakulteta, koji je doktor nauka i ima iskustvo iz diplomacije i sabora. ZA Čovjeka koji ima iskustva sa novinarstvom, koji je napisao knjigu i … . A uz sve to i ZA Čovjeka koji lijepo pjeva.
Napokon mogu ponovno glasati ZA (nadam se da neće zajebati).
Glasat ću ZA dr. sc. Miroslava Škoru51

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)