Zaboravite HDZ, on se vraća materi, svojoj političkoj materi i ćaći, PARTIJI!

DRUŠTVENE TEME

Zar je moguće očekivati išta pozitivnoga od unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Po mom dubokom uvjerenju za sve je u HDZ-u kasno.
Dogodile su se strukturne promjene u stranci koje su po svojim političkim implikacijama ireverzibile i ne mogu ovu stranku vratiti na put na kojemu je bila.
Previše tu ima “plenkista” da bi se išta moglo mijenjati iznutra.
Negativna selekcija uzela je toliko maha da bi izbor nekog čovjeka iz njihovih redova na pravo mjesto bio ravan čudu.
Stoga mislim da je medijsko praćenje ovih izbora čisto gubljenje vremena.

Nažalost u današnjem HDZ-u je je tolika diktatura i kult ličnost Plenkovića, još neviđena u palamentarnim demokratskim sustavima. Pribojavam se i mislim da protu kandidati Plenkovićevoj ekipi, neće uspjet ni prikupiti namjerno određen tako velik broj potpisa, a članovi moraju dolaziti u područne službene hdz ispostave, pa se naravno neće usuditi dati potpis za Plenkovićeve političke protivnike. Kad bi tu bila kakva takva demokracija oni bi tiskali dovoljan broj liistića samo sa imenima kandidata za funkcije u stranci, a članovi bi kroz to određeno vrijeme do 28. veljače dolazili koji dan bi htjeli, potpisali se sa svojim podacima, dobili listiće za funkciju predsjednika ovom prilikom samo sa dva imena ili drugi listić sa imenima svih kandidata za dopredsjednike, te zaokružili koga žele i stavili u zatvorene kutije, pa neka odbori broje koliko je tko dobio glasova i neka šalju u centralno izborno stranačko povjerenstvo. No to namjerno nije tako čisto radi zastrašivanja!

Josip Peći i Ružica Čavar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.