Za njih zakon ne vrijedi

DRUŠTVENE TEME

Ivica jularić

Presretač je snimio Ćelića kako juri privatnim automobilom kroz naseljeno mjesto, Briševo kod Zadra 12. ožujka prošle godine brzinom 110 kilometara na sat većom od dopuštene…, pa se to zataškavalo, pa je djelatnik MUP-a snimku dostavio medijima, pa je taj djelatnik dobio otkaz. Sutkinja Magda Troskot donijela je oslobađajuću presudu po tom predmetu, a državno odvjetništvo se nije žalilo. Naime, presuđeno je da je Josip Ćelić bio na tajnom zadatku i na njega se stoga nije moglo odnositi ograničenje brzine.
Obrazloženje: “U postupku je utvrđeno da je okrivljenik u vožnji automobila upravljao u obavljanju službene zadaće u cilju otkrivanja predmeta pribavljenih počinjenjem kaznenog djela”.
E, sad ako je mafiozo u uniformi bio na tajnom zadatku onda ne bi sigurno išao svojim privatnim automobilom i pritom divljao po cesti, šuljaš se valjda u službenom, pa čak i kada tajno ideš u svoju vilu u Rogoznici.
Inače dotičnog gospodina jedan bivši djelatnik MUP-a javno je prozvao za neobjašnjeno posjedovanje više vrijednih nekretnina što nikad nije rezultiralo niti objašnjenjem, niti sudskom tužbom…porezna uprava također se nije oglasila.
Sve to se događa upravo u trenutku dok medijski vučji čopor upravo traži smjenu zapovjednika HRM-a koji je prebrzo vožen autocestom i čije je prekoračenje puno manje od Čelićevog
Riba smrdi od glave, a i krakovi hobotnice također iz glave izlaze…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.