Vidošević zna se

DRUŠTVENE TEME

Željan Jurlin

NEDAM NIKOME VIDOŠEVIĆ: “Imao sam sreće kao Forest Gump. Možete biti potpuni idiot, ali ako vas sreća vodi, uspjet ćete u životu”

Klasična hrvatska priča o sprezi pravosudne, kriminalne i političke oligarhije u RH!
Od završenog ekonomskog fakulteta s prosjekom 2.2, starim renaultom i životom s majkom i ocem u podrumskom stanu na Spinutu (40 m2) pa sve do ostvarenja hrvatskog sna. Do političke moći i materijalnog carstva, a vrata politike i poslovnog kriminala otvorile su njegove tete iz Kanade i HDZ. Jednom je prilikom u predsjedničkoj kampanji priznao kako mjesečnu plaću od rente svojih nekretnina, dividende svojih vlasničkih i dioničkih udjela i naknada od članstava u raznim Upravnim i Nadzornim odborima hrvatskih tvrtku neto zaradi oko 80 tisuća kuna mjesečno
AFERA DALMACIJACEMENT- kaznena prijava još iz 1993. g. i afera teška između 10 i 12 milijuna dolara.
TVORNICA PLASTIČNE STOLARIJE ‘Mosor’ kod Omiša – dobila kredit od 15 milijuna maraka koje je u obliku gotovine Vidošević izvukao iz Mosora, a Mosor je potom bankrotirao.
AFERA MEŠTROVIĆ – u relativno kratkom vremenu ostvario profit od oko 1 milijun eura.
AFERA MEDULIN – 2004. g. 2 milijuna eura.
AFERA HAJDUK- 1992-1997.g. podignuta optužnica i kaznena prijava zbog financijskih malverzacija i nestanka 55 milijuna kuna u Hajduku CARSTVO NEKRETNINA – DOBIO STAN OD MORH-a za posebne zasluge (153 kvadraza) kojega je preprodao za za 1,6 milijuna kuna. Zagrebačke rezidencije Nadana Vidoševića penju se na približno 3 milijuna eura, paket dionica čija je vrijednost procijenjena na 6,6 milijuna kuna, a kao nagradu 2006. g. dobio je dodatni dionički paket vrijedan 744.000 kuna, U Ravnoj Gori u Gorskom kotaru kupio je 6,5 hektara zemlje i sagradio vikendicu za zimovanje, teniski teren i konjušnicu, kuća na Bjelolasici i kuća na Kupresu s dva teniska terena, golemi stan koji je Vidošević izborio u zgradi Autohrvatske na splitskim Firulama uknjižen je na Vidoševićevu punicu, Vila na Prekrižju u Zagrebu vrijednu 3 milijuna Eura , 16000 kvadrata zemlje u Gorskom Kotaru vikendica u Nemirima između Makarske i Omiša itd. itd.
Vidošević je kupio i šumu na obali modrog Jadrana koja je eto sasvim slučajno samo mjesec dana kasnije izgorjela, na što je lokalna vlast regirala odlukom da to opožareno područje promijene u građevinsko zemljište, pri čemu je Nadan ni kriv ni dužan, sasvim slučajno zaradio oko milijun eura.
Danas je porezni dužnik i usprkos svim brojnim optužbama pa i danas najnovijoj aferi izvlačenja preko 30 milijuna kuna iz HGK, ta spodoba mirno uživa na slobodi. Dapače, na dijelu tih istih „blokiranih“ nekretnina zarađuje bar 40 tisuća eura, odnosno više od 300 tisuća kuna po sezoni.

Ono kada imate sreće pa se spotaknete o hdz 🤘

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.