U Poreču ne zadovoljstvo zbog očiglednog oduzimanja ljudskih prava, prava na SLOBODU i na SLOBODU IZBORA

DRUŠTVENE TEME

Gradonačelnik je odbio prijedlog raspisivanja referenduma vezano za Covid potvrda, unatoč veseloj ekipi koja se okupila ispred gradske vijećnice koja se možda nadala drugačijem ishodu, a evo i zašto sam gradonačelniku predložio da raspiše referenduma:

  1. Prijedlog za gradonačelnika

Predlažem da sukladno ovlastima koje vam dodjeljuje članak 30. Statuta Grada Poreča – Parenzo, pokrenete postupak raspisivanja referenduma i pozovete građane Poreča da se izjasne po pitanju mjere uvođenja Covid potvrde za pristup gradskim službama, ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada te ostalih mjera Stožera.

Obrazloženje:

Od 11. ožujka 2020.g. Hrvatska živi u posebnim Covid uvjetima. Od tada nam uvjete kako ćemo živjeti i kako ćemo se suprotstaviti virusu diktira tijelo kojemu se osporava legitimitet, a to je Nacionalni Stožer civilne zaštite RH.

Uskoro će dvije godine otkako nam razni Stožeri određuju kakav život smijemo voditi, a sudeći po scenariju koji se s određenim vremenskim odmakom događa svugdje u svijetu, ne piše nam se dobro.

Mjere Stožera civilne zaštite RH, koje se od 15. studenog 2021. g primjenjuju za sve djelatnike u javnim službama i odnose se na obavezu predočenja Covid potvrde za pristup radnom mjestu ili obavezni PCR test ako niste cijepljeni, kao i uvjetovanje građana da moraju obavezno predočiti Covid potvrdu ukoliko žele koristiti usluge državne i lokalne administracije te usluge gradskih ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu JL(R)S, dodatno i duboko su podijelile hrvatsko društvo, pa tako i građane Poreča.

Moguće je da će se uskoro sloboda pojedinca mjeriti i dijeliti ovisno o ”kvaliteti” Covid potvrde koju pojedinac posjeduje, a vrijednost potvrde i količina slobode rasti će ovisno o broju primljenih doza cjepiva. Mjere koje mnoge europske države najavljuju, a susjedna Austrija već provodi, idu upravo u tom pravcu. Idu u pravcu diskriminacije i uspostave globalnog totalitarizma, a sredstvo za uspostavu takvog režima je upravo Covid potvrda i obveza cijepljenja .

Izrael je ovog ponedjeljka započeo s cijepljenjem djece od 4 do 11 godina, a neke savezne američke države isto to čine. Europska komisija još samo čeka odobrenje Europske agencije za lijekove (koje će sigurno biti potvrdno) i može započeti cijepljenje djece u dobi od 4 do 11 godina i u Europi, pa tako i Hrvatskoj i to cjepivom koje je još uvijek eksperimentalno.

Da taj bezvrijedni papir koji je zamijenio SLOBODU ne može spriječiti širenje zaraze poznata je stvar. Kao što je poznato da se i cijepljene osobe mogu zaraziti i širiti zarazu i nije više potrebno čitati novine, pratiti portale i gledati TV da bi se doznala realna slika. O tome nam svjedoče brojni slučajevi iz naše lokalne sredine, koji su unatoč dvostrukoj zaštiti cjepivom dobili virus te postali potencijalni prijenosnici. Kakvog li smisla onda ima potvrda ako je cilj uvođenja iste bio taj da se smanji širenje virusa, a pratimo i znamo da se virus korone i dalje širi unatoč potvrdama ?

Uvođenjem Covid potvrda dozvolili smo da se vrata pakla odškrinu i sada o nama ovisi hoćemo li ta vrata širom otvoriti i naivno prekoračiti prag. Plan uvođenja diskriminacijskih identifikacijskih zdravstvenih potvrda na globalnoj razini, bez ikakvih sumnji predstavlja pakleni plan i može jedino biti naum nekih mračnih sila koje mogu jedino predstavljati zlo.

Ali Istra je kroz povijest dokazala da zna prepoznati mračne sile zla mnogo prije drugih. Sjetimo se Labinske republike koja, po mišljenju mnogih povijesnih istraživača, predstavlja prvi organizirani otpor fašističkom totalitarizmu u svijetu i to u trenutku kada je fašistički pokret još bio u povojima. I Istra može to opet dokazati.

Želim vjerovati da ste prepoznali osjetljivost povijesnog trenutak koji svi proživljavamo. Svjestan sam da se teški teret svalio na vaša leđa i zato Vas pozivam da se rasteretite i da dozvolite građanima da se izjasne po pitanju Covid potvrda i ostalih mjera Stožera i da kao gradonačelnik svih građana Grada Poreča: cijepljenih, necijepljenih i preboljelih, jer na te kategorije su nas podijelili, raspišete referendum.

Nije to vapaji antivaksera i antikoronaša, već vapaj jako zabrinutih građana zbog očiglednog i bezobraznog oduzimanja ljudskih prava, prava na SLOBODU i na SLOBODU IZBORA.

  • 718
  •  
  •  
  •  
    718
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *