TREBA LI NAM ZAKON KAD IMAMO TAJNE ZADATKE

DRUŠTVENE TEME

Josip Ćelić, bivši zamjenik ravnatelja policije koji je bio snimljen u prekršaju 12. ožujka kako vozi brzinom većom od dopuštene u naseljenom mjestu, pravomoćno je oslobođen na Prekršajnom sudu u Zadru jer je ustanovljeno da u vrijeme kad je vozio tom brzinom, i kad ga je presretač ‘skinuo’, bio na službenom zadatku. Bivši zamjenik ravnatelja policije – Josip Ćelić pravomoćno je oslobođen na prekršajnom sudu u Zadru unatoč vožnji od 168 km/h.

Razlog je potpuno nevjerojatan. Sud je dao za pravo Ćeliću da je tada bio na tajnom zadatku. Zanimljivo, to nitko do sad nije spominjao, već je policija od početka utvrdila da je riječ o propustu kojeg ne mogu tolerirati, a sam Ćelić zbog prebrze vožnje na kraju je smijenjen.

U postupku na zadarskom prekršajnom sudu, sutkinja je imala i uvid u to zbog čega je tog dana Ćelić bio na zadatku, međutim, s tog dijela rasprave je bila isključena javnost jer bi se time ugrozila tajna istraga policije u koju je sa svojim saznanjima bio uključen i Ćelić, piše Jutarnji list.

Sutkinja je prihvatila taj argument i utvrđeno je kako se ni u kojem slučaju nije radilo ni o kakvoj obijesnoj vožnji tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije, već je on naprosto žurio zbog potreba službe.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama ‘i pokriva’ takve situacije, a pogotovo što Ćelić svojom vožnjom, iako je bila veća od dopuštenog ograničenja u naseljenom mjestu, iako u tom mjestu nema stanovnika, nije ugrožavao druge sudionike u prometu, te nije s namjerom da ikoga ugrozi vožnjom vozio više nego što je dozvoljeno.

U međuvremenu, USKOK je danas objavio da je protiv dvojice zapovjednika zadarske postaje prometne policije koji su taj predmet držali u ladici pokrenuo istragu zbog zloupotrebe položaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.