TRAŽEĆI POŠTENJE KOD NE POŠTENIH

DRUŠTVENE TEME

Stan 1/1🙂..stiglo nakon 6mj i nakon nekoliko odlazaka bankserima ,mamuimmaminu!!

Priča: prošli tjedan odlazim u PBZe 3.x, nakon što sam u 4 mj.otplatila stambeni Ništetni kredit i platila Brisovnicu, a “papiri” ne stižu na kućnu adresu kako je dogovoreno “crno na bijelo”..
“Izvolite”,kaže djelatnica..stavljam joj na stol dokumente iz 4.mj.,plaćenu brisovnicu i šutim.. “Izvolite”,opet ona..”Vidite li vi datum na plaćenoj brisovnici..9.je mj.,zar ne..na istoj sam adresi ,a brisovnog očitovanja nema ,kako to?!Možete li provjeriti gdje je zapelo ili imate za nas koji smo tužili banku opet neke upute kako da nas ZaJebete?!!”..Diže pogled,raširila oči,čita..pa nešto tipka..za to vrijeme ja “paljbu” smirenim,ali malo glasnijim tonom ,da me čuje i djelatnik koji je bio prošla 2x na njenom mjestu ..
“Vaš kolega ,također nije znao 1x reći mi da i jamac mora potpisati tj.dati suglasnost za brisovno očitovanje,ali je znao napomenuti kako me jamac može tužiti, jer ste mu NEzakonito naplatili ratu/2, sugerirao mu i odvjetnika.”
Diže se ona,dolazi i onaj kolega iz svog boksa i kaže “sjećam vas se”,prekidam ga..”Ooo,dobar dan ,lijepo od vas iii gdje su moji papiri, a u međuvremenu je bio i jamac u banci,po vašim uputama meni kad sam 2.x bila jer 1.x meni niste uopće rekli da i on mora potpisati.Zašto?! ili ne znate ili se pravite glupi dok ja ovdje s vama gubim vrijeme”..stoji on,pa kaže kako jamac nije htio potpisati tu suglasnost! E,sad već dižem tonom..”Ovdje netko laže!” vadim mobitel ,zovem jamca..
” na mikrofonu si a ja sam u banci..Da li si bio u banci i potpisao faking suglasnost “..
Jamac:” Da,bio sam ..rečeno mi je da ću dobiti na kućnu adresu taj papir ,a kako me nema preko ljeta , pročitao sam na dopisu da ukoliko ne dođem u banku nakon 7 dana smatra se da sam Suglasan!” Kad je to bilo ,pitam..” ma još prije mjesec/dva,zar to nije riješeno?!. “Nije ,hvala ti,čujemo se kasnije”..
U međuvremenu je došla i valjda šefica odjela jer sam i nju tražila tj.pitala ono dvoje ” ako vi ne znate svoj posao,zovite nekog koga zna”a ono dvoje pobjeglo🙃

pa , kaže ” Nije do nas i poslovnice,nemoj te se ljutiti “..”Molim,a vi niste djelatnici osuđene banke?! Zna li itko u ovoj poslovnici svoj posao?!” Jer i ona se “prala”,kao i ono dvoje, kako nisu znali da ta suglasnost jamca ide “automatizmom”..daje mi mail za reklamacije,uzimam..podsmehujem se i kažem..
” Gospođo imati će te pred poslovnicom konferenciju za medije ukoliko mi brisovnica ne stigne za 7 dana kako ste rekli a mislim da ću i vas sve ovdje tužiti još jednom tužbom..Pun mi vas je Nos nakon 15 god. pljačke!!”..
Eto ,dragi moji .. pripremite se za “borbu” i nakon što su vam i zadnji novčić NEzakonito oteli..

Dijana Dorontić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)