TKO TO SABOTIRA BORG GRUPU

DRUŠTVENE TEME

Ovako nešto nema ni u Gvineji Bisau

U aferi Agrokor na pomolu je, izgleda, novi zaplet. Dok se čeka odluka o izuzeću zagrebačkih sudaca i tužiteljstva, koje je zatražio Ivica Todorić zbog sumnje u njihovu pristranost, na Županijski sud u Zagrebu stiglo je pismo direktorice KPMG-a Poljska Malgorzate Sobote.
Ta poljska kompanija, prema do sada dostupnim informacijama, radila je vještačenje financijske dokumentacije iz Agrokora i njihovi su zaključci temelj za optužnicu.

Vještak iz poljskog KPMG-a Ismet Kamal napisao je nalaz prema kojem je tužiteljstvo zaključilo da je iz Agrokora pod Todorićevim vodstvom od 2014. izvučeno preko milijardu kuna. Sumnja se da su lažirana financijska izvješća, da se varalo na troškovima izlaska na burzu, da su na račun Agrokora kupljeni Kulmerovi dvori za Todorića i njegovu obitelj.

Vještačenje je plaćeno osam milijuna kuna.

Međutim, iz pisma gospođe Sobote proizlazi da KPMG Poljska u svom konzorciju ima više tvrtki, a ona koja je surađivala s hrvatskim tužiteljima, uopće nije registrirana za vještačenja, niti je radila stvarnu reviziju Agrokorovog poslovanja🤣🤣

‘Sve će to narod pozlatiti’🇭🇷

TKO JE KRIV ZA NOVONASTALU KRIZU U NAJVEĆOJ HRVATSKOJ STRATEŠKOJ KOMPANIJI?

Hrvatskoj je trenutno nametnuta afera Fotenove – Šeik Saif Alketbi. Šeik ovo, šeik ono a već sutra će biti netko deseti.

📍Za STVARNE POSLJEDICE koje su dovele do ovog kaosa se ne pita!

A te posljedice su rezultat iskorištavanja političke i državničke funkcije premijera Andreje Plenkovića da bi protupravno oteo Agrokor i dao ga strancima (RUSIMA), otvorilo do sada desetke afera, ovu današnju, a uskoro desetke novih afera!

Moram naglasiti nekoliko činjenica koje su ključne za razumijevanje cijele kronologije:

Prvo i osnovno: Plenković je svim događajima vezanim uz Agrokor/Fortenovu osobno upravlja od prvog dana do danas. Upravo je Plenković organizirao i upravljao nezakonitom, interesnom grupom Borg koja je u tajnosti napisala zakon o eksproprijaciju privatne imovine Agrokora. Plenković je osobno koristio svoj položaj i ovlasti da u svega 3 dana progura i nametne taj kriminalni zakon institucijama države, Vladi i Saboru Republike Hrvatske.

Taj je zakon, kroz kasnije kriminalnu nagodbu koju je osmislila i vodila ta ista grupa Borg pod patronatom Plenkovića, omogućila da upravo ruske banke steknu kontrolni paket vlasništva, iako njihove tražbine nisu imale valjana jamstva, niti je njihov udio duga u kompaniji Agrokor bio u tom omjeru.

Pazite sada ovo: Ruske banke su izmjestile svoj kapital u Moskvu, a drugi najveći dioničar i financijer HDZ-a Pavo Vujnovac svoje vlasništvo izmješta u offshore poreznu oazu na Malti, (gdje se provode stotine sumnjivih transakcija između njegovih oko 26 tvrtki i same Fortenove). Nakon toga, Rusi i Vujnovac prebacuju svoje vlasničke udjele u Nizozemsku holding kompaniju Fortenovu Stak (kojoj je nemoguće saznati vlasnike, podaci su tajna). Upravo u tom trenutku Republika Hrvatska izgubila je svaku kontrolu i nadležnost, kao i porezna primanja od tih kompanija.

Budući da je to bila najveća hrvatska kompanija od strateškog interesa bilo je logično da takve velike transakcije nadležne državne službe kontroliraju. Kako su to bili Plenkovićevi ortaci, nitko se nije usudio takve kontrole provesti i utvrditi što se ustvari dogodilo.

👉Zato je upravo nevjerojatno ali činjenično istinito da nitko o tome ništa ne zna.

Pokroviteljstvo Plenković im je omogućio da Vujnovca i RUSE niko ne dira, da se sve registriraju van Hrvatske (o čemu je Plenković bio u detalje informiran), gdje se ponašaju kao svemoćna banda. Pa onda Mađari, Vujnovac, mirovinski fondovi, Šeik, američki fondovi i biti će tu još takvih.

Svi s putrom na glavi, LEŠINARI.

Iz svih dokaza vidi se odgovornost Plenkovića. Doveo je najveću Hrvatsku kompaniju u bankrot i pustio LEŠINARE da ju rastrgaju !

ANDREJ PLENKOVIĆ JE KRIV!

Ivica Granić i Ivica Todorić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)