Tko to nama vodu muti

DRUŠTVENE TEME

ČEKANJE NA PRESUDE EU SUDA ILI SPAŠAVANJE VOJNIKA RYANA?!

Inače za sve one koji ne znaju prva bitnija presuda EU suda koja je išla u korist nama korisnicima CHF kredita je bila ona C-26/13, dakle iz 2013., prije više od 8 godina, koju su mađarski državljani podnijeli protiv OTP banke……
Od tada je Europski sud donio dosta presuda u korist nas korisnika CHF kredita…. One su toliko puta nabrojane da ih vjerujem nema potrebe ovdje i svaki put navoditi…..
JEDINO JE BITNO DA NIJEDAN ZAHTJEV ZA PRETHODNO PITANJE OD TE 2013. SVE DO 2020. GODINE NIJE PODNIO NIJEDAN HRVATSKI SUD ILI SUDAC PO PITANJU CHF KREDITA I TUŽBI ZA NIŠTETNOST….
Za razliku od hrvatskih sudova i sudaca, državljani drugih zemalja koje su članice EU, su imali tu priliku, podnijeti i dobiti odgovor na sporna pravna pitanja. Eu sud je tako donosio brojne presude (čiji inače sudsku praksu moraju uvažavati i hrvatski sudovi) za građane Španjolske, Italije, Mađarske, Rumunjske, Poljske………..
Građani i sudovi tih država su de facto cijelo vrijeme nama pomagali u ovoj nemilosrdnoj borbi protiv ovakvog korumpiranog sustava kakav je u Hrvatskoj….
U TOM SMISLU NAJVEĆU POMOĆ “MJENJANJA STVARI” PO PITANJU NEZAKONITIH CHF KREDITA I NIŠTETNIH UGOVORA U HRVATSKOJ DALI SU PONAJPRIJE GRAĐANI ŠPANJOLSKE, POLJSKE, MAĐARSKE, RUMUNJSKE I DR…. POSREDSTVOM EU SUDA ……………………
ISTO TAKO BITNO JE NAGLASITI DA JE SVAKOJ PRESUDI I U ONOM KOLEKTIVNOM PROCESU PRETHODILA JEDNA PRESUDA EU SUDA….. C-186/16, C-118/17, C-260/18….I DR….
E SAD ISTI TI HRVATSKI SUCI I SUDOVI KOJI SU 8 GODINA MIRNO GLEDALI I LJUDIMA KRIVO PRESUĐIVALI, ILI PROTIVNO ZAKONIMA, SJETE SE NIČIM IZAZVANI PODNOSITI ZAHTJEVE EU SUDU O NEKAKVIM NERJEŠENIM PRAVNIM PITANJIMA…….
ZNAJU ONI VRLO DOBRO DA NERJEŠENA PRAVNA PITANJA PO PITANJU CHF UGOVORA VIŠE NE POSTOJE JER IH JE RAZJERŠIO EU SUD PO ZAHTJEVU GRAĐANA DRUGIH ZEMALJA, ALI ONI ZNAJU DA JE TO DOBRO DA SE ZAMUTI VODA I DA SE BANKARIMA JOŠ DODATNO DADE NEKOLIKO GODINA A SVE KAKO BI ŠTO VIŠE LJUDI ODUSTALO OD TUŽBI ZA NIŠTENOST UGOVORA U CIJELOSTI…
NORMALNO U SVEMU TOME SU IMALI I SVESRDNU POMOĆ NEKIH “NAŠIH” KOKOŠARA AKTIVSTA…..
A SVE ZBOG KRIVO POSTAVLJENIH TUŽBENIH ZAHTJEVA…..
DA ČOVJEK NE POVJERUJE…..

Tihi Bilić

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *