TKO JE MOZAK OPERACIJE PLJAČKE PLINA U INA d.d.

DRUŠTVENE TEME

TKO JE MOZAK OPERACIJE PLJAČKE PLINA U INA d.d. vrijednog preko 5 milijardi kuna?

Josip Šurjak je direktor niz trgovačkih društava između ostalog deset (10) tvrtki koje su objavljene na Trgovačkom sudu u Zagrebu kao i dvije strane tvrtke preko kojih je prao nepojmljiv novac za nas prosječne građane.

Ono što je zanimljivo da je u posao sa INA d.d. ušao kao pravni konzultant preko Odvjetničko društvo ŠURJAK & PARTNERI na čijim stranicama piše:

Odvjetničko društvo ŠURJAK & PARTNERI d.o.o. osnovano je kao društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Zagrebu, s dugogodišnjom tradicijom i velikim iskustvom rada u područjima trgovačkog prava i prava društava, bankarskog i financijskog prava, energetike i infrastrukture, zaštite tržišnog natjecanja, nekretnina, ugovornog prava, radnog prava, upravnog prava te mnogih drugih grana prava.

Zahvaljujući iskustvu, dugogodišnjoj praksi i ugledu, članovi stručnog tima odvjetničkog društva u mogućnosti su pružiti kvalitetne pravne usluge te su zbog provjerene kvalitete u pružanju pravnih usluga vrlo često preporučeni od strane brojnih domaćih i stranih odvjetničkih društava i klijenata.

Svi članovi stručnog tima odvjetničkog društva tečno vladaju engleskim jezikom.

Naše poslovanje zasniva se na visokim standardima vođenja odvjetničkih poslova te poslovnoj politici koja uključuje povjerenje, predanost, stručnost i visok stupanj efikasnosti.

Naime na stranicama također piše da:

Odvjetničko društvo ŠURJAK & PARTNERI d.o.o. savjetuje brojne domaće i međunarodne klijente, pruža sveobuhvatne i pouzdane pravne usluge u složenim i zahtjevnim korporativnim i financijskim transakcijama, kao i potpuna projektna rješenja te podršku poslovanju naših klijenata u Hrvatskoj.

No ono što je bitno uočiti da na niti jednom RGFI izvještaju poslovnih prihoda i bilanci poput trgovačkom društvu Odvjetničko društvo ŠURJAK & PARTNERI d.o.o. nema potpisa Josipa Šurjaka pa on za krivotvorene poslovne izvještaje ne može niti osobno odgovarati iako je bio dužan iste vlastoručno potpisati i ovjeriti žigom trgovačkog društva…

ŽIVOTOPIS

JOSIP ŠURJAK,
OIB: 39185666913,
Ulica Crvenog križa 33,
10000 Zagreb

Profesionalno iskustvo

Odvjetnički ured Zdenko Odić od 1994.-1998.
Odvjetnički ured Josip Šurjak, 1998-2000.
Odvjetničko društvo Kos i Palić, 2000.-2002.
Odvjetničko društvo Palić i Šurjak, 2002-2013.
Odvjetničko društvo Ravlić & Šurjak od 2014.

Josip Šurjak rođen je 2. ožujka 1969. godine u Starom Gradu na Hvaru. Diplomirao je 8. srpnja 1994. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore upisan je 1. siječnja 1998. godine sa sjedištem ureda u Zagrebu. Josip Šurjak bio je predsjednik Odvjetničkog zbora Zagreb od 2015. do 2018. godine, te član Upravnog odbora HOK-a i član Izvršnog odbora HOK-a.

Za predsjednika Hrvatske odvjetničke komore izabran je na prvi puta na izbornoj Skupštini HOK-a 7. srpnja 2018. godine. Drugi trogodišnji mandat na čelu HOK-a dobio je na izbornoj redovitoj Skupštini HOK-a održanoj 10. srpnja 2021. godine.

TRGOVAČKA DRUŠTVA U VLASNIŠTVU JOSIP ŠURJAK:

OPTIMAX društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
Odvjetničko društvo PALIĆ I PARTNERI j.t.d.
PONISTRA GRAĐENJE d.o.o. za građenje i trgovinu
PROOPTIKA MODA društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge – u likvidaciji Brisan
UTIHA društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge-u likvidaciji
CO2cut društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
OPTICO PLUS društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju okvira i naočala, unutarnju i vanjsku trgovinu
Odvjetničko društvo ŠURJAK & PARTNERI društvo s ograničenom odgovornošću
OMS – Upravljanje društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje

Sada se pitate zašto ovaj lik uživa takvu kremu i luksuz te zaštitu od kaznenog progona dugi niz godina? Upravo zato jer su mu ljestve držali uvaženi članovi HDZ-a na čelu sa premijerom Andrejom Plenkovićem i glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek.

Ovaj lik je također odlučivao kome će se dodijeliti odvjetnik po službenoj dužnosti ili kome će kao predsjednik HOK-a zagorčati život pa po ubojstvu člana obitelji zabraniti dodjelu odvjetnika po službenoj dužnosti kao oštećeniku i žrtvi kaznenog djela ubojstva koje bi država morala goniti po službenoj dužnosti. Jedan od takvih obespravljenih građana sam nažalost postao i ja. Scene koje obični građani gledaju samo u filmovima meni su postali svakodnevnica. Pozivi i pisanje email-ova svim zvučnim odvjetnicima za kazneno pravo i odbijenice kako su svi zatrpani poslom njih 413 sa liste HOK-a! U jednom od mailova koje je poslao odvjetnik je zabunom kliknuo forward umjesto replay gdje sam pročitao kako je Josip Šurjak poslao zabranu odvjetnicima članovima HOK da me zastupaju u predmetu istrage ubojstva moje majke!

Tu je 2020 puko film i istog sam počeo u suradnji sa ANONYMOUS hakerskom skupinom istraživati te do kuda seže ovaj kriminal sve do glave hobotnice premijera Andreja Plenkovića! Kaznene prijave koje sam predao na ured Laure Cordute Kovesi javne tužiteljice EU nisu toliko urodili plodom koliko anonimni mailovi ministru financija Zdravku Mariću koji je pod pritiscima dokaza utaje organiziranog kriminala pljačke INA d.d. podnio ostavku!

No u cijeloj ovoj priči glavni igrač je Daniel Markić šef SOA agencije koji je imao sva saznanja o kriminalnim radnjama i ugrožavanju nacionalne sigurnosti te je za protuuslugu također dobivao izdašne uplate honorara zločinačke organizacije.

Pisao bi dalje ali koja je svrha kada svi znamo da unatoč kriminalu zbog kojeg će ove jeseni i zime umirati ljudi od smrzavanja zbog visokih cijena plina i struje korumpirano pravosuđe će se sa USKOKOM nagoditi na uvjetnu kaznu a zaplijenjeni novac će opet završiti u proračunu gdje će lopovi raspodijeliti plijen u svoje debele nezasitne guzice.

Ovo društvo je moralno i etički propalo a Sodoma i Gomora su biblijski opisi monstruoznosti civilizacije koja gleda svoju djecu u oči i šutnjom ih prisiljava da umiru u gladi, jadi i kriminalu.

Josip J.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)