THE GREAT RESET: SVE JE BLIŽE!

DRUŠTVENE TEME

Hrvoje Pende

THE GREAT RESET: SVE JE BLIŽE!

Eksplozija cijena na energetskom tržištu potpuno je izmakla kontroli. Energetska kriza dolazi do vrhunca. Prema mnogim ozbiljnim stručnjacima, stanje ide od lošeg ka gorem. Cijelo energetsko tržište je pred kolapsom jer si nitko ne može priuštiti plaćanje nadolazećih astronomskih cijena. Kolaps cjelokupnog gospodarstva moguća je posljedica. Na primjer, šest od deset britanskih tvornica u visokom je riziku zatvaranja zbog nemogućnosti plaćanja energenata.

Neki predviđaju početak ovrha i izvlaštenja velikih razmjera (nemogućnost plaćanja računa), što je preduvjet za Veliki reset: nećete imati ništa i država će vam za poslušnost dati ono što misli da vam je dovoljno.

Inače, jedan od bisera bumerang-sankcija koje Zapad provodi prema Rusiji (a u stvari prema vlastitom narodu) je i ova: Rusi su povećali izvoz energenata Kini iako Kini ne trebaju, ali im zato treba zarada jer te iste ruske energente preprodaju Europi – naravno, prilično skuplje nego što su ih kupili od Rusa. Slično radi i Indija. Na kraju priče – tko je najviše na gubitku?

PS
Kad ove zime budemo u hladnim sobama s našom djecom slušali online nastavu, neka nam čitanje lažnih vijesti s ukrajinskog ratišta zgrije tijelo i dušu. A i možemo se i pokriti zastavama Ukrajine i Europske unije. Bit će još toplije.

1 razmišljanje na “THE GREAT RESET: SVE JE BLIŽE!

 1. Što se “mora” nije teško…

  Njemačka ministrica vanjskih poslova poručila građanima da ju ‘nije briga za njihovo mišljenje‘, kako će preživjeti zimu i hoće li prosvjedovati jer sankcije Rusiji moraju ostati na snazi

  Njemačka ministrica vanjskih poslova odlučila je podržati rat u Ukrajini – bez obzira na to što Nijemci žele ili kako to može utjecati na njihovu kvalitetu života. U onome što se čini kao slučaj u kojem potpora “aktualnoj stvari” ide predaleko, Annalena Baerbock poručila je da će nastaviti podržavati Ukrajinu “bez obzira na mišljenje njemačkih glasača”.

  – Ako dam obećanje ljudima u Ukrajini ‘mi smo uz vas, sve dok nas trebate‘, onda to želim ispuniti. Bez obzira na mišljenje mojih njemačkih birača, ja želim to učiniti za građane Ukrajine – rekla je.

  Unatoč nebrojenim Nijemcima koji se ove godine suočavaju s ekonomskim i logističkim poteškoćama – uputama da se rjeđe tuširaju/putuju/peru rublje, nemogućnosti da mnogi zagriju svoje domove ili nabave odgovarajuće zalihe hrane – Baerbock je izjavila da će Ukrajina biti na prvom mjestu – a Nijemci moraju izdržati.

  – Pred nama je zima, kada ćemo biti osporavani kao demokratski političari. Ljudi će izaći na ulicu i reći ‘ne možemo platiti naše cijene energije‘. A ja ću reći: ‘Da, znam, zato vam pomažemo sa socijalnim mjerama.‘ Ali ne želim reći ‘U redu, onda zaustavljamo sankcije protiv Rusije‘. Ostat ćemo uz Ukrajinu, a to znači da će sankcije ostati također i zimi, čak i ako političarima postane jako teško – kazala je Baerbock.

  https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/njemacka-ministrica-financija-porucila-gradanima-da-ju-nije-briga-za-njihovo-misljenje-kako-ce-prezivjeti-zimu-i-hoce-li-prosvjedovati-jer-sankcije-rusiji-moraju-ostati-na-snazi-1221583

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)