Terorizam naš svagdašnji

DRUŠTVENE TEME

Ilija Vincetić

Narušeni javni red i mir u Zadru i Zadarskoj županiji teško će se uravnotežiti.
71-godišnjak i 49-godišnjak koji su teško narušili javni red i mir, izazvali su toliki strah i uznemirenje građana da su ulice opustjele a građani vidno ustrašeni izlaze iz svojih kuća i stanova obaviti samo najnužnije potrebe.
Stupanj ustrašenosti, istina, nije ni blizu onome koji već dvije godine u kontinuitetu izazivaju Stožer CZ, Vlada i mediji (dokazano) udruženi u organizaciju kojoj je cilj – zaštita naroda od zdravlja.
Na svu sreću, policija je budna, promptno reagira i drži stanje pod kontrolom, iako krajnjim naporima.
Osoblje pada s nogu, radi se 25 sati dnevno, angažirani su i umirolljeni djelatnici.
71-godišnjak o 49-godišnjak su, brzom intervencijom jakih snaga MUP-a, locirani, identificirani, uhićeni i transferirani pred organe pravosuđa.
Istraga se nastavlja.
Pojedinosti se u cilju zaštite tajnosti istrage ne objavljuju, no “procurio” je podatak da između 71-godinjaka i 49-godišnjaka nije utvrđena povezanost u izvršenju kaznenih djela, tako da se (za sada) isključuje postojanje Udruženog Zločinačkog Pothvata.
Poznavateljima “materije” je to odmah bilo jasno, budući da u istragu nije uključen USKOK.
Dobra vijest je i to da u uhićenje nisu uključeni pripadnici antiterorističke postrojbe MUP-a, što govori u prilog zaključku da u djelovanju 71-godišnjaka i 49-godišnjaka nema elemenata terorističkog čina.
Vodeći stručnjaci za terorizam i javnu sigurnost za sada šute.
No, oglasio se potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera CZ dr.sc. Davor Božinović, stručnjak za odbranu od zaštite i umirio javnost izjavom:-“Policija radi svoj posao”!
Kasnije je i pojasnio:-“Policija procjenjuje koga, kada i zašto hapsiti, ali o zatvoru i krivnji odlučuje sud”!
Pravna država djeluje!
Nakon ove izjave očekuje se “relaksiranje” situacije i smanjenje napetosti, te postupno smirivanje pučanstva koje vjeruje svom ministru i Vladi.
Živjela demokracija!

1 razmišljanje na “Terorizam naš svagdašnji

 1. Kad je 2003 Arnold Schwarzeneger bio pogođen jajem na političkom skupu u Kaliforniji, odgovorio je jajo-atentatoru:
  Ostali ste mi dužni šunku.
  Arnie je ipak samo jedan mišićavko i ne možemo ga uspoređivati sa intelektualnim divom poput Njegove uzvišenosti premijera Plenkovića, branitelja Europe, Lava od Ukrajine , posljednje nade Zapadne uljudbe i najtvrđeg bastiona demokracije.
  Nećeš ti mene jajem ! Odlučno povika premijer. U tamnicu s razbojnikom ! Neću dozvoliti hajdučiji da sa jajima razruše sve što sam izgradio, ljutito će premijer. I još neki tvrde da imamo previše branitelja, kako je to nerealan broj ! Budale jedne, uhvati se premijer za glavu shvativši koliko je blizu bio jaju i kako se jaje atentat može ponoviti.
  Nije ovo Kalifornija ! Nisam ja Schwarzenegger bogati !
  Tomo Medved tada podigne dva prsta te kaže ; Mogul nešta reć? Aj reci, dopusti mi premijer.
  Premijeru, ja vam sa milijun branitelja ne mogu garantirat zaštitu od jaje-atentatora. Sve dok u ovoj zemlji proizvodimo isti broj jaja i branitelja, nema nama mirnog sna.
  Tada premijer odluči da će se odsada za svako proizvedeno jaje proizvesti dva branitelja, kako se Hrvatska ne bi pretvorila u Kaliforniju i kako ruski barbari ne bi udarili na Zapad.
  Dino Vrandečić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.