Sramite se Zlata Hrvoj Šipek jer niste u ovih godinu dana digli glas niti optužnicu zbog ovog stravičnog zločina za koji imate sve podatke!

DRUŠTVENE TEME

Prije godinu dana predana je kaznena prijava protiv ubojica male Martine Štefančić.
Nikola Kajkić
odradio je ogroman posao. No nadležne hrvatske institucije nisu. Ovo je teški ratni zločin Božinoviću, ovo je teška povreda hunanitarnog prava protiv djece Helenca Pirnat Dragičević, ovo je teški ratni zločin Zlata Hrvoj-Šipek. Sramite se jer niste u ovih godinu dana digli glas niti optužnicu zbog ovog stravičnog zločina za koji imate sve podatke!

Točno prije godinu dana je u Vukovaru održana izvanredna konferencija za medije kojoj su organizatori Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara i Udruga Žene u Domovinskom ratu Zadar sa obitelji Štefančić iz Borova Sela te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara
Tema konferencije bila je:

Podnošenje kaznene prijave protiv počinitelja ratnog zločina koji su 20/21.03.1992 godine ubili Bernardicu Štefančić (52), Martinu Štefančić (4) i teško smrtno ranili Željka Štefančića (32), samo zato sto su bili Hrvati.

Na konferenciji su prvi puta iznijeti detalji i dokazi ovog ratnog zločina za kojeg u Hrvatskoj nije nikada službeno pokrenuta istraga. Način i izvršenje događaja prezentirao je suspendirani istražitelj i član Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata gospodin Nikola Kajkić. Posebno potresno bilo je vidjeti fotografije i dokumente koje je javnost imati priliku prvi puta vidjeti. Kaznenu prijavu podnesena je iz razloga jer ovaj zločin nikada nije prijavljen od strane hrvatskih institucija, a samim tim niti procesuiran, nisu znali tko ga je počinio nego je sve otkriveno tek našim angažmanom i istragom.

Svi su upoznati s ubojstvom obitelji Zec koji zločin je prijavljen, procesuiran, otkiveni počinitelji ubojice osuđene i izdržali kaznu. S druge strane imamo obitelj Štefančić i monstruozno djelo ratnog zločina nad 4-godišnjom Martinom i njenom bakom Bernardicom. Smrtno ranjen Željko Štefančić s više prostrijelnih rana. Nikada ovaj zločin nije javno prezentiran, ovaj zločin nije nikad prijavljen, istražen niti počinitelji procesuirani, počinitelji nisu osuđeni, niti su izdržavali kaznu. Zločin nad obitelji Zec, s druge strane zločin nad Hrvatima malom Martinom i bakom Bernardicom. Osuđujemo sustav koji je za obitelj Zec prijavio, napravio očevid, počinitelji su osuđeni i kaznu izdržali, dok za obitelj Hrvata ubojstvo djevojčice Marine i bake Bernardice nije učinio NIŠTA! Ubojice slobodno žive i dolaze u Hrvatsku itd.… većina njih. Jedan se ubio 2008 godine jer je imao po izjavama svjedoka.
Na konferenciji su govorili:
Nikola Kajkić, otac Zdenko, stric Željko Štefančić, pomajka Ljerka i Franjo Šoljić.

Zorica Gregurić

  •  
  •  
  •  
  •  

1 razmišljanje na “Sramite se Zlata Hrvoj Šipek jer niste u ovih godinu dana digli glas niti optužnicu zbog ovog stravičnog zločina za koji imate sve podatke!

  1. Prenosimo u potpunosti pismo Ljerke Štefančić, pomajke pokojne Martine Štefančić!

    “Na današnji dan 29.11.2019. podnešena je kaznena prijava DORH- u protiv sedmorice pripadnika odreda civilne zaštite (odreda za tihe likvidacije) pod zapovjedništvom Radenka Alavanje…koji su ubili malenu Martinu😥 baku Bernadicu i teško ranili strica joj Željka. Godina prošla😥😥 nažalost još uvijek nisu optuženi ni privedeni 😥😥😥. Ovaj zločin nisu počinili nepoznati ljudi, počinili su ga susjedi…Jedan od njih živio je preko puta kuće gdje je živjela i Martina…Godine prolaze vlade se mjenjaju, al jedno im je zajedničko zataškati ovaj zločin😥. O ovo dijete ogriješio se tko je god imao priliku … vlade…političari (čast izuzetcima)…sud…dorh… mup…obavještajne službe… nevladine udruge…jedni štiteći ubojice…drugi šuteći.😥😥😥…Malena Martina nikad nije imala priliku poći u školu…rasti i družiti se s vršnjacima … zaljubiti se…imati svoju obitelj😥…sve su joj oduzeli. Danas se obraćam svekolikoj hrvatskoj javnosti s molbom da me podrže u inicijativi da se Osnovna škola Borovo u Borovu preimenuje u Osnovnu školu MARTINA ŠTEFANČIĆ. Da ostane trajni spomen i sjećanje na ovog malenog nađela i tako bar malo ispravi sve zlo koje se učinilo ovom djetetu. Da ostane spomen i opomena da se ovako što nikada ne dogodi ni jednom djetetu samo zato što je druge nacionalnosti…vjere. Vjerujem da ćete podržati ovu inicijativu….i da će se Borovo bar malo iskupiti ovom anđelu🙏😥💞🙏🙏😥.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *