Sprema se prosvjed ispred austrijske ambasade

DRUŠTVENE TEME

Poštovani g. veleposlaniče J.M. Wuketich,
Udruga građana oštećenih kriminalnim kreditiranjem austrijskih rba zadruga osnovana je u siječnju 2021.godine, s ciljem samozaštite egzistencije oštećenika, hrvatskih građana. Povijest lihvarskog poslovanja tih eGen subjekata (???) prožeta je nelegalnim djelovanjem kojim su de facto srušili i pogazili hrvatski pravni sustav i institucije, u svemu djelujući protivno hrvatskom, ali i austrijskom pravu. Gdje god je što zaškripalo u izvedbi rješavali su korupcijom. Kupili su čak i Presudu Suda EU, C-630/17, Milivojević protiv RBA St. Stefan i isposlovali ukidanje Zakona o ništetnosti… (Škibolin zakon), usvojenog jednoglasno u Saboru sa 134:0, što je prijavljeno OLAF-u. Taj “savršeni zločin” protiv građana izveden je maestralno, za Nobela. Problem im nije bio u igru uključiti i USRH. Četiri glavna zaključka te Presude Suda EU pravno su namjerno pogrešna i sramota za pravnu struku. Kolaboracija sa ljudima u hr. institucijama i kupovina presuda zadrugama je zaštitni znak. Od 2005. do 2010.g. (kada su raskrinkani te prestali sa krediriranjem), uglavnom štajerske zadruge iz Raiffeisenverband Steiermark odobrile su preko 10.000 kredita kreditno nesposobnim hr. građanima (u Austriji je to kazneno djelo). Samo je St. Stefan zadruga odobrila oko 3.000 kredita, i npr. poslovanje iz 2009. u odnosu na 2008.godinu povećala oko 1.400%, a da se pritom nisu zadužili, a niti su mogli zadužiti se kod OeNB. Od kud im toliki novac? Stotine miliona eura, malim zadrugama? Je li to bilo pranje novca u režiji Waltera Augusta?
Zbog koruptivnog ukidanja Škibolinog zakona i lančanog gubitka već dobivenih sporova, oštećenici će pred hrvatskim sudovima kao nadležnima sada ustati sa novim tužbama radi utvrđenja ništetnosti i proglašenja ovrha nedopuštenim, ali da se sudi po austrijskom pravu kao mjerodavnom, jer je tim pravom zapriječeno ovakvo skandalozno kreditiranje STRANACA, tj. ako su npr. kreditni ugovori austrijski, tada su zadruge kreditirale Hrvate kao totalne strance, u vrijeme kada RH nije članica EU, što je pravno nemoguće na način izvedbe, te o diskriminaciji i nezakonito visokim kamatama suprotno ABGB, UGB i dr.
Razlog obraćanja jeste da preko vaših sunarodnjaka i odvjetnika Remenar i dr. odgodite četiri deložacije predviđene za 20.04.(Jakšić/Ovr-3023/12, OGSZG), 23.04.(Strječki-Zaprešić), 26.04.(Jagar/Vir/Ovr-2371/14, OSZD, na 70-ti rođendan teško bolesne ovršenice 26.04.???), 28.04.(Broz/Varaždin) i mnoge dr. u svibnju i dalje, te da se ide na nagodbe. Također tražimo HITAN prijem 5 članova Udruge kod Vas, a u suprotnom i nažalost idemo u prosvjede protiv i “vaših i naših”.
Kako u vrijeme korone da ljudi budu bačeni na ulicu?
Nadamo se da u RH niste radi pokrivanja i zataškavanja kriminala at. rba zadruga.
Ivica Marković (kontakt mail adresa), Neno Koljaja, Branko Hleb, Radovan Bakran, Robert Đaković, i dr.

  • 191
  •  
  •  
  •  
    191
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *