Slučaj franak

DRUŠTVENE TEME

Denis Smajo

Jutarnji list, danas.

Okrugli stol: SLUČAJ FRANAK

Moj komentar:
Onako, na prvo čitanje, čini mi se da na okruglom stolu nismo uopće imali svoje zastupnike. I dalje nam se čini velika šteta.

Nažalost, odvjetnici Nicole i Kalebota PREJUDICIRAJU NEGATIVNU odluku o konverziji na Vrhovnom sudu! Ovo je jako loše, jer time kao da ohrabruju Vrhovni sud da donese lošu i negativnu odluku za potrošače.

Nitko od ovih 7 ljudi nije ustvrdio da je konverzija nevaljana. Dapače, NAŠI predstavnici tvrde da je konverzija valjana jer je donesena u skladu sa zakonom. Baš kako to tvrdi i Aleksić.

Nevjerojatno mi je da naši pravnici ne znaju da ne postoji samo jedan zakon. Da, konverzija jest u skladu sa Zakonom o potrošačkom kreditiranju, ali ona nije u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima i nije u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, to sam sve dokazao u svom očitovanju prema Vrhovnom sudu. Može li im netko poslati to moje očitovanje? Jer ovo više nije normalno, naši predstavnici rade nam veliku štetu na ovakav način! Ovo je loša poruka sucima Vrhovnom sudu, naši predstavnici govore da je konverzija valjana! Znate li što to znači ako je konverzija stvarno valjana? To znači da konverzija vrijedi i da je ona popravila nišetne odredbe, te to na kraju krajeva znači da ćemo svi mi konvertirani krediti koji smo digli tužbe najvjerojatnije izgubiti sud!
I na kraju krajeva, ako je konverzija popravila unazad ništetne odredbe o kamati i valuti, onda nam vise i tužbe za ništetan ugovor, jer na temelju čega ćemo tužiti NU, ako su odredbe popravljene?? Uh, ovo nikako nije dobro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.