Samoborskih tristo

DRUŠTVENE TEME

Herman Vukušić

OTVORENO PISMO KREŠIMIRU BELJAKU, RATNOM HEROJU

Dragi Krešimire,
neustrašivi ratni heroju,

kao prvo, oprosti mi na izravnom izričaju, ali vidim da je to pomodan način komunikacije s gradonačelnicima u problemima pa ga, eto, ovom prilikom i koristim.

Na početku, dopusti mi malu lekciju iz bontona: nije u redu, dragi Krešo, kada Ti netko dođe u goste, baš pod tvoj prozor, da Ti utekneš na Prisavlje😶.

Pogotovu ako taj netko ne dođe praznih ruku, a mi smo Ti donijeli uokvirenu fotografiju jedne od najmlađih žrtava UDBA-e, ne bi li Ti malo proradila savjest.

Međutim, dragi Krešo, Ti si u svojem zbjegu na Prisavlju prošle nedjelje (opet) pokazao da savjesti nemaš.

Krenimo redom…

Pitaš nas gdje smo bili kada se pljačkala Hrvatska, što je vrlo dubiozno pitanje kada ga postavlja pravomoćno procesuirani kriminalac…

Što se mene tiče, mogu Ti reći da, dok si Ti obijao automobile (navodno jako nespretno), ja sam bio dužnosnik Svjetske veteranske federacije, dopredsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata, bliski suradnik predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane, generala Janka Bobetka, itd., itd., itd.

Ali, kada već potežeš pitanje pljačke, zaboravljaš na svoje “normotehničke” greškice kada skromnu kućicu od nekoliko stotina kvadrata nisi upisao u katastar- “jer ti se srušila financijska konstrukcija”…

Dođe čovjeku da mu te bude žao, u najmanju ruku kao i Kuščevića, Kujundžića i slične.

Također, kada se već u nedjelju nismo vidjeli, dopusti mi da Te barem na ovaj način obavijestim kako smo za vrijeme priprema prosvjeda zaprimili brojne poruke Tvojih sugrađana o nepodopštinama sa zapošljavanjem u Gradu Samoboru, liste rođačkih i stranačkih uhljeba, kao i prigovore na korištenje stranačkih prostorija u “privatne” svrhe te još mnogo toga😉.

Budi bez brige, dragi Krešo, mi se ne mislimo s tim ubuduće baviti, ali nekako mislim da ima tko hoće…

Kažeš Ti na državnoj dalekovidnici da iza našeg skupa stoji HDZ, a na skupu pola govornika kritizira tu istu vlast koja nas je po Tebi organizirala… Malo nelogično, zar ne?

Gle čuda, također nije bilo niti jednog (kako ih Ti zoveš) “bogatog” generala, a koji inače redovno ‘’vise’’ po režiranim braniteljskim prosvjedima.

Došli su samo oni naši ratni zapovjednici i generali koji su krvarili zajedno s nama i koji znaju da su uvijek dobrodošli.

Međutim, dragi Krešo, ovo Ti sigurno neće biti drago čuti: na skup su došli i naši ratni prijatelji koji su visoko pozicionirani kod Tvojega koalicijskog partnera, a kojemu Ti predstavljaš svakim danom sve veći uteg…

To samo dokazuje obnovu atmosfere nacionalnog jedinstva koja se na skupu mogla gotovo “rezati nožem” i bilo kakvo umanjivanje broja sudionika od strane Tebe, ili Tvojih medijskih jataka, neće zaustaviti pravu istinu.

A prava istina je da nas se u nedjelju skupilo puno, puno više od 300 koliko su izbrojali Tvoji istomišljenici i da je skup prošao više negoli mirno i dostojanstveno, premda ste do dan prije na društvenim mrežama braniteljima plašili malu djecu po Samoboru.

Što se pak tiče Tvojega javnog naručivanja kod mene na pregled, za time, dragi Krešo, nema potrebe.

Ti PTSP s ratne bojišnice sigurno nemaš, a za Tvoje moralne dijagnoze, vjeruj mi spasa nema.

Da više ne duljim:

Kako se nismo u nedjelju vidjeli pod Tvojim prozorom ovim putem te pozivam da Ti izabereš vrijeme, mjesto i medij da se nas dvojica ogledamo “oči u oči” pa neka šira hrvatska javnost prosudi čiji su argumenti jači, a ja ću Te sigurno pozvati na Okrugli stol koji uskoro organiziramo na temu govora mržnje.

Nadam se Tvojem brzom odgovoru,

dr. Herman Vukušić

jedan od ‘’Samoborskih 300″

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.