Sabotaža bez razloga

DRUŠTVENE TEME

Denis Smajo

Nevjerojatno, “NAŠI” predstavnici su u potpunosti upali u zamku Jutarnjeg lista i banaka.

Eto, Zdenko Adrović pozdravlja “naše” zastupnike s okruglog stola i služi se argumentima “naših” odvjetnika. Što reći na kraju, da li nam je ovo trebalo??? Kad se suprotna strana koristi tvojim argumentima, to je onda najjače oružje koje banke mogu imati. Zar smo im to trebali dati u ruke?

Kako našim zastupnicima u medijima može biti nebitna odluka o ništetnosti aneksa o konverziji? Ponavljati samo jedan argument, da mi nismo obeštećeni (što je istina), i istovremeno ignorirati još 5-6 vrhunskih argumenata da je aneks ništetan, je najveća glupost i pogreška koja bi nas mogla skupo koštati.
Ako bi VSRH odlučio da je aneks ništetan ili nevaljan ili da ne vrijedi, to bi bila potpuna pobjeda nas konvertiranih kredita i ne bi onda više uopće bilo važno jesmo ili nismo i koliko smo obeštećeni. Aneks bi bio van snage i mi bi bez rizika mogli nastaviti s našim tužbama, a oni koji su izgubili zbog konverzije bi preokrenuli tužbe u svoju korist. Ako bi odluka bila negativna i ako vsrh ne utvrdi pravo na obeštećenje, onda nam tek slijedi dokazivanje o (ne)obeštećenju, ali što je svakako rizično, jer taj nam argument ne prolazi na nekim županijskim sudovima.

Nadam se samo da ovaj izlet na okrugli stol, ovo naivno upadanje u zamku banaka neće utjecati na odluku vsrh.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.