SA SLAVONSKOM UDRUGOM STUDENATA U VUKOVARU

DRUŠTVENE TEME

Nepregledna kolona Hrvatica i Hrvata, odala je počast herojima Vukovara i velikoj žrtvi za Hrvatsku. HDZ i partneri pozvali su hrvatski narod da ne sudjeluje u koloni sjećanja na Vukovar ali to kao da je bio poziv svima da dođu u kolonu. Tiha većina Hrvatskog naroda s velikom poniznošću i pijetetom klanja se onima koji su dali najviše za našu slobodu. Posebno raduje nazočnost velikog broja mladih. U Vukovar sam došao sa udrugom slavonskih studenata sve mladi i školovani ljudi, kad ih vidim jasno je moja Hrvatska ima šanse, ima budućnost.


Sreo sam puno suboraca i prijatelja iz cijele Domovine. Na moju veliku žalost prvi puta otkad se formira kolona Marin Mrdjen Mrđo nije mogao biti u koloni zbog visoke temperature koju je dobio poslije utakmice nogometnih ekipa Hrvatske i Rusije u Splitu. Želimo mu brzi oporavak. Marine želimo ti još puno kolona i da nam prenosiš uspomenu na Vukovar 91 godine i na tvoje Žute mrave.

Nakon obilaska memorijalnog groblja obišli smo i Ćelije.Tu smo ugoščeni od obitelji Petrinec koja je bila sjajan domaćin cijelo večernjeg druženja.

Pitali smo vođu puta čime se udruga zanima, koji su joj interesi.Odgovor je jednostavan.

Organiziramo slavonske noći u Roku, izlete u Slavoniju, humanitarne akcije za Slavonce, športske i belot turnire te edukativne tribine o slavonskoj povijesti i kulturnoj baštini.

S ovakvom mladošću Hrvatska ne mora brinuti za svoju budućnost.

  • 2
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *