Rozalija Bartolić pita tko nam je uzeo Hrvatsku

DRUŠTVENE TEME

Sa stranice NACIONALNO.HR

Časno je danas biti s vama. Časno je biti na svakom mjestu naše Domovine, gdje se hrabri i ponosni ljudi bore javno za svoj ponos. Nije vrijeme šutnje, nije vrijeme povlačenja, zatvaranja u svoje domove. Nije vrijeme povlačenja u svoje obitelji, jer je svaki dan očitije da nam državni poredak nasrće na slobodu misli i riječi, da nam nasrću na obitelj.

Zato, iako sam ponosna što sam ovdje, jer vi svi ste moja obitelj, ne mogu sakriti tugu.
Manje od 30 godina nam je kao ljudima, kao narodu trebalo, da ispustimo slavu, ponos i čast koju su naši muževi, očevi, naša braća i sestre uzdigli na nebo. Gdje su pobjede koje smo slavili?

Gdje su ideje koje smo slijedili?

Gdje je duh koji nas je krasio?
Manje od trideset godina nam je trebalo, da ponovo kao i početkom devedesetih godina izlazimo na naše trgove i ulice, da prosvjedom tražimo naša prava. Prosvjedujemo, umjesto da vladamo.

Zato odavde moramo poslati poruku da neće naša djeca prosvjedovati, da mi s ovim prosvjedom dolazimo preuzeti našu sudbinu i uništiti zlo protiv kojega se bunimo.

Te riječi mora čuti naša Hrvatska.

Te riječi moraju čuti Beljaci i Obersneli, Pupovci i Stazići, Plenkovići i svi, koji nam nameću zlo umjesto dobra, svi koji nam nude tuđe ime i prezime.

Moraju čuti i shvatiti da smo mi pobjednički narod.

Moraju čuti da ovim prosvjedom osuđujemo zlo, koje se uselilo u naše državne urede, u naše društvene institucije, da upiremo prstom u isto zlo zbog kojega su toliki umrli i zbog kojega smo mi ovdje pretrpjeli tolike boli.
Hrvatski Samobor danas izražava ogorčenje zbog strašnih i zlih poruka svoga gradonačelnika. Pitajmo se ima li mjesta u našoj zemlji na kojemu ne bismo trebali vrištati do neba i upozoravati na isti način, na isto zlo, na istu opasnost?
Nema.

A to je opasno.
Zato riječi i postupci Kreše Beljaka iako više nego druge bole vas ponosne Samoborce, ne smijemo gledati kao slučaj. Ne smijemo ih gledati kao incident, kao zločestoću jednoga posrnulog čovjeka.
Na žalost, Beljakove riječi i otvoreni pozivi na ubijanje, odavno su pojava, odavno su politika, koju nam nameću pobjednici Drugog svjetskog rata, koje smo mi porazili uz strašnu žrtvu i herojstvo nazad 25 godina.

Poraženo zlo ponovo je ovladalo našom državom.

I zato sam tužna koliko sam i ponosna što sam s vama.
Umjesto da tolikom krvlju i žrtvom stvaranu hrvatsku državu mi i naši izvorni zastupnici predstavljamo u državnim institucijama, umjesto da sinovi i kćeri naših junaka govore u Saboru i donose zakone, u hodnicima i uredima naših nacionalnih svetinja divljaju Beljaci i donose zakone nasljednici zločinačkih politika.
Pa i sami sudionici zločina.
Mi se moramo zato pitati -zašto smo to dopustili i što nam je činiti da dostojno stanemo pred uspomene na naše junake i našu žrtvu. Mi se moramo pitati – smijemo li dopustiti da netko drugi umjesto nas povrati ponos i radost našemu narodi i svima nama?
Mi, mi ovdje okupljeni moramo ovaj prosvjed, ovu pobunu srca i razuma odmah danas i zauvijek, početi pretvarati u novu, snažnu nacionalnu Oluju, koja će zauvijek s lica naše zemlje izbrisati zlo, prijetnje i nasrtaj na nas, naš narod i naše nove generacije.
Nije sramota pasti sestre i braćo, a posrnuli smo. Sramota je ne znati i ne smjeti ustati.
Iako su strašne riječi Kreše Beljaka povod za ovo okupljanje, ja želim reći da otvorenih očiju gledamo kako se veličanje laži i smrti događa godinama. Od Srba, preko Vukovara, od Pule do Zagreba, od poruka u našim medijima, do saborske govornice. Od školske učionice, do odluka Ustavnog suda, kojima se udara u samo srce obitelji kakvu poznajemo.
Zato je dragi prijatelji potrebno odmah prestati državu ostavljati zlim ljudima i idejama, zato je pitanje našega opstanka, a rekla bih i osobne časti, ove prosvjede s trgova preseliti u državne institucije.
Mi se moramo izboriti da mi, vi sestro i brate, naš časni narod donosi i tumači zakone, jer je to jedini način uspješne borbe protiv zla.
Krenimo s ovoga mjesta k novoj pobjedi, uzmimo svoju državu u svoje ruke, prinesimo našu slobodu čistu pred spomen na žrtve kojima je

plaćena.
Tada neće biti Beljaka i zla, bit će doba ponosa i časti. Ovo je Hrvatska. Suverena, samostalna, nezavisna, a mi smo pobjednički narod.

Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge Udovica braniteja Domovinskog rata

2 razmišljanja na “Rozalija Bartolić pita tko nam je uzeo Hrvatsku

 1. Jučer na prosvjedu u Samoboru pred okupljenim ljudima progovorio je javno
  bivši član UDBE .
  Pokajnik .
  Govorio je uz čovjeka kojeg je godinama pratio i prisluškivao .
  Zajedno su bili na bini .
  Davno me nije prošla takva jeza .
  Jedno je kada gledate snimljenu emisiju .
  Drugo je kada vidite živoga čovjeka pred sobom .
  Bio je realan i stvaran .
  Rekao je koje su im bile ovlasti i koga je on osobno pratio .
  Ovlast je bila i ubiti .
  Možda prvi puta u životu shvacam drhtave ruke moje bake , stalne odlaske na prozor da vidi ima li koga i šaptanje u kući kada je govorila o partizanima i pokojnom stricu .
  I molbe da joj obećam da nikada u školi neću pričati što mi je rekla .
  Prošle su i godine odonda kada sam u 4 srednje stajala u razredu nakon odbijanja časti da me razred predloži za ulazak u Partiju a
  ravnateljica škole je bjesnila galameci da nisam svjesna što radim i da u Crkvu idu samo
  glupi i nazadni .
  Nije me dugo bilo u zemlji .
  Od onih dana ništa se nije promijenilo .
  Paradoks je samo tu , da u 21 stoljeću
  jedan katolički narod prihvaća takav zulum .
  I konvertira se .
  Da bi bio u trendu .
  Gledajući duše onih koji to odbijaju
  obješene , strijeljane , progonjene i nabijene na kolac .
  Gordana Zelenika

 2. Bravo gospođo Rozalija, goni protuhrvatsku bandu ,preko izvora…A tko nas je klao ’91..na Ovčari..Škabrnji..Banovini…i na 150 drugih mjesta masovnog ratnog zločinstva u Hrvatskoj…..kao i ’41..u Srbu…i okolici…te ’45. nakon Bleiburga, u Maclju..Kočevskom Rogu..Hudoj Jami..Zagrebu…Križnim putevima… Čak i u Jasenovcu..Sramite se vampiri žedni hrvatske krvi iz tzv.Saba..čitajte Rezolucije Eu-a ..Da, točno je ..upravo vas ( ubojice i koljače Hrvata ) smo porazili tih ranih devedesetih…Bogu hvala.
  Željko Sačić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.