PRIJEDLOG ZA KAZNENI PROGON GORAN LATKOVIĆ i MARKO MILIĆ

DRUŠTVENE TEME

PRIJEDLOG ZA KAZNENI PROGON GORAN LATKOVIĆ i MARKO MILIĆ

URL članka je spremljen na linku: https://archive.ph/9SgKl (sudsko dokazivanje)

PREDMET: Zahtjev za ispravak objavljene slike radi povrede registriranog EU patenta vojnog odjela na objavljenoj slici i autorskog prava na korištenje istog kao i osobnih podataka temeljem čl. 40. i 41. Zakona o medijima.

Nepoštovani urednici: Dario Markas kao i izvršni direktore Večernjeg lista, Renato Ivanuš obraćam Vam se kao arbitražni sudac živih ljudi “JOSIP JURETIĆ”, a vezano za članak objavljen na internetskom portalu „vecernji.hr”, dana 25. studenog 2021.g. pod naslovom: ,,I novinare ubijaju: Jedni pozivaju na prosvjede, drugi primaju prijetnje i batine”, na URL linku: https://m.vecernji.hr/premium/i-novinare-ubijaju-zar-ne-jedni-pozivaju-na-prosvjede-drugi-primaju-prijetnje-i-batine-1542078 od autora Ivan Hrstić.

image.png

Objavom neistinitih, nepotpunih, neprovjerenih i neutemeljenih informacija u predmetnom članku, meni kao slobodnom živom čovjeku i korisniku društvene mreže Facebooka kao i svim ostalim građanima počinjena je neimovinska šteta: povredom prava osobnosti, posebno prava na ugled, čast, dostojanstvo i prava na dobar glas, sve u smislu odredaba čl. 35. Ustava RH, čl. 7. i 16. Zakona o medijima i čl. 19. Zakona o obveznim odnosima jer ste objavili moj privatni profil, lik i djelo kao i ukrali autorsko pravo zaštićeno patentom pred EU uredom za patente bez moje suglasnosti i bez moje privole.

Time ste počinili I kazneno djelo po Članak 285. st.1 i st.2 (NN 144/12) Nedozvoljena uporaba autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača, Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Kako ste grubo prekršili iznad svih Zakona i Ustav RH čl. 38. i to svih građana Republike Hrvatske kod njihovog legitimnog konzumiranja čl. 128 Ustava Republike Hrvatske, a radi slobodnog izražavanja: mišljenja, činjenica i stavova šaljem vam Opomenu pred tužbu da što prije uklonite sporni članak i objavite demantij shodno Zakonu o medijima u suprotnom Vam slijede 4 tužbe za naknadu štete kao i 3 kaznena postupka!

Isti dopis Vam je shodno Zakonu o medijima poslan i putem pošte preporučeno dostavnicom sa povratnicom na adresu redakcije Nakladnika.

Također treba naglasiti da pristupom Hrvatske u EU 2013 godine ista je potpisala međunarodnu konvenciju i obvezala se poštivati „Povelju o temeljnim pravima Europske unije“ Članak 11 – Sloboda izražavanja i informiranja: 1. Svatko ima pravo na slobodu izražavanja. Ovo pravo uključuje slobodu mišljenja te primanja i davanja informacija i ideja bez uplitanja tijela vlasti i bez obzira na granice. 2. Poštuju se sloboda i pluralizam medija. Stoga smo poslali upit za disciplinsku prijavu vaših novinara ispred Hrvatskog novinarskog društva HND, kao i međunarodne organizacije ifcncodeofprinciples.poynter.org ispred koje smo također uputili Str. 2/4 detaljnu PREDSTAVKU kao i pokrenuli pravni spor radi kršenja ljudskih prava „slobode govora“ pred EU komisijom odborom za elektroničke medije, protiv Vas pojedinačno osobno, portala Vecernji.hr kao i protiv odgovorne osobe urednika radi obeštećenja materijalne i nematerijalne štete koju ste prouzrokovali meni osobno i ostalim pojedincima objavom ovako skandaloznog naslova članka!

Također ste u članku objavili slike maloljetne djece uz njihove roditelje sa prosvjeda bez njihove privole kao niti pitanja autora autorskog djela za korištenje zaštićenog EU patenta čime ste prekršili Zakon o autorskim pravima na način da ste iste fotografirali i kopirali (ukrali) bez znanja i privole autora na portal Vecernji.hr te namjerno monstruoznim naslovom članka poistovjetili sliku mene sa ubojicama novinara pred cjelokupnom javnosti a sve radi materijalnog interesa klikanja na članak i zarade od prikazivanja reklama u naslovljenom članku!

Slobodan sam vas izvijestiti da ovim upućenim zahtjevom za demantij izbrišete sve moje osobne podatke iz vaših evidencija primjenom GDPR regulative kao i naknadnim provjerama putem AZOP-a a sve regulirano temeljem članka 17. Opće uredbe o zaštiti podataka (SL EU L119) shodno ovom zahtjevu. Upozoravam Vas da ukoliko upotrebljavate moje osobne podatke što predstavlja ujedno i Kazneno djelo Članak 146 Nedozvoljena uporaba osobnih podataka shodno Kaznenom zakonu RH podnijeti ću nove Kaznene prijave protiv svih odgovornih osoba na vašem portalu Vecernji.hr!

Stoga se nalaže da objavite hitno demanti u obliku priloga Prijedlog za kazneni progon kao i sadržaja ovog email dopisa koji također zahtjevam da se objavi u cijelosti kao tekst za objavu u vašem mediju u elektronskom i tiskanom formatu na NASLOVNICI!

Obzirom da ste mijenjali naslov skandaloznog članka time ste počinili i kazneno djelo Sprječavanje dokazivanja čl. 306 st.2 za koji je predviđena kazna zatvora do 5 godina iz razloga što smo se kao građani obratili Ministarstvu unutarnjih poslova i to kaznenom prijavom za sva navedena počinjena kaznena djela opisana u ovom tekstu.

S obzirom na navedeno, a temeljem članka 40. i 41. Zakona o medijima te čl. 2. st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, zahtijevamo da se na internetskom portalu vecernji.hr, kao i u tiskanom formatu Večernji list na istom ili istovrijednom mjestu na kojem je publiciran predmetni članak, rabeći istu vrstu i veličinu fontova koji su rabljeni u naslovu i sadržaju članka, javno ispričate meni i svim mojim građanima njih 70 tisuća koji su bili na prosvjedu te da objavite ispravak informacija uz priloženi dokument “Prijedlog za kazneni progon” u kojem su ispravljene pogrešne i neprovjerene tvrdnje da smo ubojice novinara te da bez komentara objavite i etički kodeks novinara te javno osudite naslov iz predmetnog članka da sam ja ubojica novinara u protivnom ću Vas sve poimence tužiti za naknadu materijalne i nematerijalne štete i to radi prijetnji smrću koje dobivam na društvenim mrežama da sam ubojica novinara kao i da me treba pokopati.

Konačno, pozivam Vas kulturno te apeliram da gore navedene neistinite informacije više ne objavljujete, posebice iz razloga što predmetne navode niste niti provjerili u nadležnim institucijama obzirom na tajne izvide policije i Općinskog državnog odvjetništva Zagreb kao i uzeli izjave navedenih svjedoka događaja te materijalnih dokaza koji dokazuju da nije bilo nikakvog fizičkog niti verbalnog napada na novinare.

S nepoštovanjem, za korisnike platforme Facebook Hrvatska i Hrvatski narod

Arbitražni sudac slobodnih ljudi

(JOSIP JURETIĆ)

  • 25
  •  
  •  
  •  
    25
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *