Povratak u daleku prošlost

DRUŠTVENE TEME

Željka Markić

Poltičke kaste u Hrvtskoj stvarno misle da su nedodirljivi! Kao da smo u 1945. godini, udaranjem čizme o vrata ravnatelja bolnice Srebrenjak – Ana Stavljenić Rukavina došla je i glasovanjem 3:2 ( tri politička glasa za i 2 iz bolnice Srebrenjak protiv) smjenila ravnatelja Boru Nogala. On je bolnicu uspješno vodio 20 godina, ustanovu su mu češljale sve moguće inspekcije – uvijek sa dobrim ishodom. Smijenjen je jučer, bez mogućnosti da odgovori na optužbe… V.d. ravnateljicu, inače predsjednicu Stručnog vijeća bolnice Stavljenić je proglasila v.d. ravnateljicom bez da ju je pitala za suglasnost. A ona je odbila tu funkciju. Svi zaposlenici su se izjasnili protiv smjene ravnatelja. I zašto se smjenjuje uspješnog ravnatelja čiji je tim nakon 10 godina dobio EU projekt težak 60 milijuna EU? Da bi se novac preusmjerio na bolnicu Blato? Da bi ravnatelj postao Siniša Varga? Da se preuzme upravljanje odmaralištem od 80 000 kvadrata u Podsljemenskoj zoni?
Jedino što znam sigurno – docenta Nogala ne smjenjuju zbog interesa NAŠE djece koja se godinama uspješno liječe u toj bolnici. Vjerojatnije je da ga smjenjuju zbog interesa SVOJE djece…
Borba protiv korupcije, nepotizma i zloupotrebe političkih pozicija je preduvjet za ekonomski i svaki drugi oporavak Hrvatske.

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *