Ponovo nam nude jamstvene kartice

DRUŠTVENE TEME

Željan Jurlin

Predsjednica za Sanaderovu vladu u kojoj je bila predsjednica, danas tvrdi da je bila jedna od najuspješnijih. Naravno ako se uspjeh mjeri njihovom mjernom jedinicom; zaduživanjem, korupcijom i gospodarskim kriminalom, koji je danas očito jedina isplativa djelatnost u RH.

Oprosnice i dugogodišnji procesi koji obično završe zastarama i na koncu nadasve smješne kazne koje se nikada ne realiziraju,a čak ako dužnosnik kojim čudom čak i završi u zatvoru uvijek će mu netko donijeti kolače.

Ako znamo da je jedna od osnovnih stvari koja se uči još na pravnom fakeltetu svrha kažnjavanja i sama prevencija onda je Sanaderova kazna isto kao i predsjedničina izjava, ne samo smiješna već i uvredljiva za sve poštene ljude. Iako je za primanje mita, a za što je danas osuđen Sanader, maksimalna propisana kazna 10 godina zatvora on je dobio šest. Ako se pak ovakve i slične vremenske kazne dobijaju za sadnju marihuane i to u medicinske svrhe ili recimo godinu i pol zatvora zbog krađe dva bicikla, onda je stavljati krađu i uništenje jednog gospodarskog giganta INA-e u taj ili sličan rang tragično.

  • 11
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *