PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI MINISTRA U JEDNOM DANU

DRUŠTVENE TEME

CAR JE GOL

Plenković je u proteklih šest godina morao smijeniti čak 26 svojih ministara zbog optužbi za korupciju i klijentelizam. Danas je ostvaren rekord; u samo jednom danu podignuta je optužnica protiv čak četvorice bivših ministara: Aladrovića, Horvata, Tolušića i Miloševića. Oni su nedavno napustili Vladu, a tada je premijer nastojao umanjiti opću štetu po HDZ izjavljujući da se tek treba dokazati jesu li za nešto krivi. Danas je to dokazano.

Ali, danas Plenković pjeva drugu pjesmu. On kaže da to neće uzdrmati Vladu jer su je oni već napustili. Ovakav cinizam i bahatost teško se drugdje može naći. Govori li on to samo zbog bahatosti ili možda i straha? Strah se očito sve više uvlači u njegov kabinet. Ako te je moralo napustiti 26 ministara ili si ih smijenio da zatvoriš pristup sebi, onda se pitamo vrijedi li ona stara narodna poslovica: s kim si – takav si.

Nije slučajno velika afera poput vjetroelektrana bačena u kut, odnosno ladice DORH-a, čija je šefica izabrana u Saboru na prijedlog upravo Plenkovićeve Vlade, a koju su u Saboru birali i neki zastupnici koji su već tada morali biti “iza brave”. Državnog odvjetnika mora birati narod na posebnim izborima, kao i predsjednika.

U tako dizajniranom sustavu gdje su ti institucije države podložne ne može funkcionirati pravda. Zbog toga se sve ostalo urušava. HDZ je pravomoćno osuđen kao kriminalna organizacija i u uređenim državama ona bi već bila zabranjena.
Na koji način opstaju? Zato što su ljudi u apatiji, osjećaju nemoć i tjeskobu. One najaktivnije i spremne za promjene na vrijeme su izvezli u inozemstvo u potrazi za poslom i golim preživljavanjem. Intelektualci šute zabijene glave u pijesak. “Obični ljudi” nemaju mogućnost djelovanja osim na ulici koja je sve bliže kao oblik rješenje nagomilanih problema.
Plenković se održava samo na stari iskušani način – proizvodi nove strahove: za vrijeme Korone od virusa, od rusko-ukrajinskog rata, od klimatskih promjena… Sjetimo se njegove uloge i bivšeg ministra Ćorića u gašenju sisačke rafinerije i dozvole o izvozu naše nafte na preradu u Mađarsku, što je u medijima i velikom dijelu javnosti već ocijenjeno kao nacionalna izdaja.

U stvari on ne treba proizvoditi nove strahove jer je njegova vladavina dovoljno strašna.
Strašno je dodatno i to što nas iz dana u dan sve više uvlači u rusko-ukrajinski rat s novom namjerom da se kod nas obučavaju ukrajinski vojnici. Ovo nije naš rat. Sve su to oblici skretanja pažnje s naših pravih problema. Plenković dobro zna da je u toliko velikoj frci da mu samo novi veliki projekti skretanja pažnje mogu produžiti politički život.
Prisjetimo se Sanadera. Nikada se nije osjećao moćnije nego par dana prije nego je morao otići, a potom je uhapšen. A iz Sanaderove vlade nije otišlo 26 ministara…
Car je gol!

sa Facebook stranice Promjenimo Hrvatsku

2 razmišljanja na “PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ČETIRI MINISTRA U JEDNOM DANU

 1. I to je Hrvatska ❗️❗️

  USKOK je danas podigao optužnicu protiv četvorice bivših Plenkovićevih ministara – Darka Horvata, Borisa Miloševića, Tomislava Tolušića i Josipa Aladrovića.
  Osim protiv bivših Plenkovićevih ministara, optužnica je podignuta i protiv još četvero – Horvatove bivše zamjenice Ane Mandac, dvojca iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Katice Mišković i državnog tajnika Velimira Žunca te bivšeg HDZ-ovca i gradonačelnika Županje, Damira Juzbašića.

  Što se čeka sa Kutinom❗️❗️

  https://www.index.hr/mobile

 2. HRVATSKI NAROD NIJE OVO ZASLUŽIO!

  Nikad do sada u hrvatskoj povijesti jednom optužnicom nisu bila obuhvaćena čak četiri ministra. Plenkovićeva vlada se sada ponovno može pohvaliti kako su uspjeli ispisati povijest – protiv Darka Horvata, Borisa Miloševića, Tomislava Tolušića i Josipa Aladrovića podignuta je optužnica! Bitno je naglasiti kako su Milošević i Tolušić bili potpredsjednici u Vladi Andreja Plenkovića.

  Premda su sada sva četvorica već napustila dužnost, u trenutku pokretanja istrage protiv njih, u veljači ove godine, trojica od njih: Darko Horvat, Boris Milošević i Josip Aladrović sjedila su u aktualnoj Vladi. Četvrti, Tomislav Tolušić, bio je smijenjen sedam mjeseci prije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)