Plenkovićeva nametanja krivnje Hrvatima

DRUŠTVENE TEME

Nino Mogorović

Izuzetno je pokvareno, štoviše udbaški pokvareno, to što Plenković pokušava imputirati Hrvatima, a to je nekakav neprihvatljiv odnos prema nacionalnom manjinama (čitaj Srbima). To je već standardna protuhrvatska gadost integralnog yugoslavenstva odnosno oryunaštva, koja smatra da hrvatski narod nema pravo na svoju nacionalnu državu bez patronata Srbije nad Hrvatskom i bez konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj.
Kako to nakon krvavih 90-tih godina prošlog stoljeća više nije jednostavno ostvariti onda ovakvi i njemu slični politički likovi pokušavaju preko nevjerojatnih, i po Hrvate neravnopravnih i diskriminirajućih političkih prava nac. manjina malo pomalo vratiti srpskoj nac. manjini status konstitutivnosti koji su imali u totalitarnoj i velikosrpskoj YUgovini. To je ono na što hrvatski narod više nikada ne smije pristati jer to nije ni praksa ni standard u nijednoj demokratskoj državi svijeta, čak i u onima gdje su nacionalne manjine znatno brojnije od ovih nešto više od 4% koliki je udio Srba na sveukupan broj stanovnika u Hrvatskoj.
Valja naglasiti da sve nac. manjine imaju Ustavom zajamčena građanska prava kroz koja su potpuno izjednačeni s hrvatskim većinskim narodom, a kao nacionalne manjine imaju i ona posebna, kulturna. To je sasvim dovoljno i iznad je uobičajenih EU standarda. Na njima treba i do daljnjega ostati.

1 razmišljanje na “Plenkovićeva nametanja krivnje Hrvatima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.