Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog, njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini

DRUŠTVENE TEME

Stipo Mlinarić Ćipe

“Ah, vrijeme je da se i to kaže:
Naš dragi premijer Andrej Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog; njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini. Narodni neprijatelj No1. Nitko drugi iznutra, nitko drugi izvana. To se sve više i sve jasnije i sve češće, i na svaki način očituje. I to se mora reći, uvidjeti, i pamtiti.
Njegova politika se svodi na gaženje i zatiranje nacionalnog identiteta i kršćanskih vrijednosti, i svega onoga što je Hrvat teškom mukom pod svakakvim terorima čuvao i gradio, i za što su i naši branitelji ginuli.
To je neprijateljstvo prema narodu koje se ispoljava kroz izdajnički – neprijateljski način obnašanja vlasti. Da, ova vlast je neprijatelj naroda. A da je premijer Plenković kao takav i najveći neprijatelj Hrvatske, proizlazi iz činjenice da Hrvatskoj nitko u rukama nema moć i mehanizme preko koje može činiti – i čini takvu, neviđenu štetu. Nitko drugi ne može ni približno toliko zla nanijeti jer nema čime. Stoga je on, bez premca, najveći i najopasniji neprijatelj naroda. Pravi pravcati nacionalni izdajnik prvog reda. On beskompromisno i krajnje bezosjećajno i bez ikakvog respekta sve tako brzo ruši da me strah obuzima. Mi ovoga časa nemamo nikakvih mehanizama da se obranimo, jer predali smo mu sve što smo mogli: vlast samu.
Njegovo neprijateljsko djelovanje očitovalo se, kako u izdajničkom donošenju protunarodnih i protukršćanskih zakona tako evo i u spontanoj i naizgled maloj stvari, a tako velikoj – dočeku naših heroja koji priniješe neviđenu slavu svog naroda, kao što nikad nitko to ne učini. Ona je trebala biti još jedan trijumf sloge naroda, medija i reprezentacije. Ali, ukradoše i to.
Da, ova naša krasna reprezentacija mogla je žariti i paliti i podizati nacionalni naboj sve dok nisu došli u Domovinu. No, uskoro je krenulo po starom. Thompson sabotiran, doček traljavo organiziran, odabrani režiser i voditelj koji nemaju veze s ovom pričom. Zapravo, dobro su odabrani da ugase i spriječe slavlje.
Naravno da je Plenković mogao – kad bi bio ono što nije; kako se ne bi dogodilo što se dogodilo, uzeti stvar u svoje ruke, i pobrinuti se da stvar bude savršena onoliko koliko je i važna.
Mogu misliti kako bi to neki Vučić u Srbiji napravio, Orban u Mađarskoj, pa i Bakir u Sarajevu… No, kod nas sve što ima veze s vlašću mora biti anemično. Sve, osim naroda.
Posve je jasno kako se Plenkovićeva anemičnost ne odnosi samo na sposobnost služenja vojske, nego, čini se da se ona, i to možda još više, odnos i na svako nesposobnost služenja Domovinii. Šteta što onda nije izrijekom i zakonski posve lišen te mogućnosti.
Da, on će, i njegova vlada – i sve ono što ima moć, uz blagoslov u suradnju s vladom, idućih dana žestoko gasiti i sabotirati buđenje Hrvatske.
Ovaj zanos, sam po sebi, silno puno znači i ništa više neće biti isto, no, istovremeno, dok sve ostaje na samom zanosu, sve će ostati isto. Sve dok se ne anulira i onesposobi najvećeg neprijatelja Hrvatske – premijera Plenkovića; sve dok izdajnik naroda; njegovoga duga, identiteta i vjere, ima vlast.”

Proročki tekst Ivana Ikea Mandurića na koji sam danas naišao. Tekst je napisan prije skoro 3 godine ali vrijedi i danas! Apsolutno potpisujem svaku riječ!

  •  
  •  
  •  
  •  

1 razmišljanje na “Plenković je najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog, njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini

  1. I tako je Hrvatska dobila predsjednika Visokog kaznenog suda, Željka Horvatovića, koji je u svojim presudama Domovinski rat okarakterizirao kao “građanski rat”, te ga u njima opisivao kao unutarnji sukob, a ne kao velikosrpsku agresiju, gdje je na najgrublji način revidirao karakter Domovinskog rata i samu hrvatsku povijest, te saborsku Deklaraciju o Domovinskom ratu. Teško da to članovi DSV-a nisu znali i usprkos toga su ga imenovali na tu funkciju?? Ovo je moguće samo u HDZ-ovoj prćiji od države, pod žezlom odnarođenog, izdajničkog Andreja Plenkovića “mogu što hoću” i njegove podaničke, poltronske, interesne svite, odnosno kriminalne organizacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *