Pitanja uz veliku seobu naroda

DRUŠTVENE TEME

Nino Mogorović

– Ne smije se postavljati pitanje treba li primiti izbjeglice, nego treba postavljati pitanje samo kako ih primiti – kazao je u Dnevniku 3 HRT-a biskup dubrovački Mate Uzinić te dodao kako na to pitanje trenutačno nitko ne zna odgovor. – Trebamo napraviti što možemo da tim ljudima pred našim vratima pomognemo jer im je pomoć potrebna – kazao je biskup. Naglašava da se trebamo prisjetiti da smo i sami bili izbjeglice, a drugi su nas primili. “Postoji potreba njihova dolaska” – Kad drugi sada kucaju na naša vrata i mi ih moramo otvoriti i učiniti što možemo učiniti – rekao je Uzinić i upozorio da te izbjeglice nisu ugrožene samo ratom već i materijalnom neimaštinom. – Europa zbog poprilično niske stope rađanja ima sve više starijeg stanovništva, u što se sve više uključuje i naša domovina, pa postoji potreba njihova dolaska – kazao je Uzinić, a i naglasio da je potrebno stvoriti uvjete da se u svoje domovine vrate oni koji to žele. – Moje je mišljenje da se sada ponovno događa nova seoba naroda. Mi nudimo neke vrijednosti, ali nemamo dovoljno mogućnosti za nastavak života. Očito je to ono što nam oni mogu dati. U tom smislu na sve ovo moramo gledati pozitivno, naravno negativno je što su razlozi njihova dolaska uništenje njihovih domovina – zaključio je Uzinić. (Večernji list).
Ovakvi neoliberalni oryunaši, poput ovog biskupa, i/ili njihovi saveznici, nelustrirani yugo neokomunistički pljačkaši i vlastodršci u Hrvatskoj žele otvoriti vrata Domovine useljavanju, ne ratnih izbjeglica iz Sirije, već hordama mladih muškaraca, boraca najradikalnijeg islama i/ili ekonomskih imigranata. Naime, među ovima koje nam šalje Erdoğan, izjeglica iz ratom zahvaćene Sirije (žena, djece, staraca) ima tek možda pokoji promil.
Čudi kako to navodno ne vide neki katolički svećenici, poput ovog biskupa ili onog isusovca Tvrtka Baruna?!.
Kada bi oni tu silnu energiju koju su stavili na raspolaganje kojekakvim anacionalnim i antinacionalnim vanjskim središtima moći, uložili u borbu protiv onih koji su opljačkali i uništili i koji nadalje uništavaju našu nelustriranu, bespravnu državu i domovinu, protiv onih dakle koji su odgovorni krivci za gospodarsku i demografsku katastrofu koju proživljavamo posljednja dva desetljeća, onih koji su krivci što stotine tisuća Hrvata, dobrim dijelom sa kompletnim obiteljima, iseljavaju umjesto da, ne samo oni ovdje ostanu graditi svoju budućnost, već da se stvore uvjeti za povratak barem dijela više milijunske hrvatske emigracije u Hrvatsku !?
Jadna li smo nacija kada smo spali na ovakve vjerske i duhovne pastire.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.