OTVORENO PISMO SUTKINJI

DRUŠTVENE TEME

Nada Landeka

OTVORENO PISMO SUTKINJI
Rekli ste, nije moj muž „neka šuša“, on je vrlo sposoban, stručan, kvalificiran, čitav život gradi dignitet i ugled…..
Eh, gđo sudac, u tome i jest problem. Netko drugi, koga je nagazio ovaj sustav, preko nekog korumpiranog suca, čiji muž, sin, sestra, brat, roditelj ima sigurno radno mjesto i sigurnu plaću, nije uspio izgraditi ugled ni dignitet. Jer sudstvo mu je uništilo dignitet koji je pokušao graditi. Uništen je već u samom startu, istovremeno sa nastojanjem da mu se otme imovina, da mu se uskrati posao, da mu se oduzme mogućnost napredovanja, kvalificiranja, obrazovanja, stvaranja ugleda…..
Taj netko drugi, isto ima djecu….
Njegova djeca borila su se da prežive, jer je godinama odvajano od njihovih usta, od njihovog školovanja…. kako bi platili odvjetnika koji bi zaštitio njih sve od vaših nezakonitih sudskih odluka, i od nezakonitih sudskih odluka vaših kolega, čiji sinovi, kćerke, muževi, majke isto tako su negdje, zbog iznimne stručnosti i kvaliteta zaposleni za stalno….. na nekom sudu, u nekom ministarstvu, u nekoj općini……
Na vratima njihovih ureda, sudnica, nema natpisa „rezervirano samo za sinove i kćerke“, ali društvu je već odavno jasno da čim započnu prvi koraci, djeca svih vas izgrađuju se da bi jednog dana pripadali eliti….
U tom smjeru, zajedno se druže u klubovima, u elitnim restoranima, elitnim skijalištima…. polaze skupe privatne škole, međusobno se žene i udaju, rađaju novu djecu koja će jednog dana zasjesti u fotelje koje su im ostale iza roditelja….
.
Djeca rođena sa zlatnom žlicom u ustima. Zovu ih “zlatna mladež”.
Dok je vaš sin objavljivao fotke iz poznatih restorana, nečija druga djeca morala su raditi honorarno, da bi preživjela, oni i njihovi roditelji…. Vjerujem da znate da to ne znači da su ta druga djeca manje sposobna, manje kvalitetna, manje educirana….

  • 14
  •  
  •  
  •  
    14
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *