NOVO U P O Z O R E N J E STRUČNJAKA: NE C I J E P I T E DJECU PROTIV C O V I D A

DRUŠTVENE TEME

Hrvoje Pende

NOVO U P O Z O R E N J E STRUČNJAKA: NE C I J E P I T E DJECU PROTIV C O V I D A !

U videu (dolje u komentaru) Geert Vanden Bossche (virolog i ekspert za cjepiva) preklinje roditelje da ne cijepe svoju djecu Covid cjepivima jer će posljedice vjerojatno biti dramatične.

Njega valja poslušati jer je iskusan stručnjak i sve njegove dosadašnje prognoze pokazale su se točne. Npr., prije više od godinu dana upozorio je stručnu i opću javnost na „grešku masovnog cijepljenja neprovjerenim cjepivom i to za vrijeme pandemije“. To je nazvao kolosalnom pogreškom koja predstavlja izrazitu neodgovornost zdravstvenog sustava s aspekta osobnog i javnog zdravlja. Rekao je: “Masovno cijepljenje koje je u tijeku vrlo vjerojatno će dodatno poboljšati ‘adaptivni’ imunološki bijeg jer niti jedno od trenutnih cjepiva neće spriječiti replikaciju/prijenos virusnih varijanti. Dakle, što više koristimo ova cjepiva usred pandemije, to će virus postati zarazniji, a s povećanjem zaraznosti dolazi do povećane vjerojatnosti otpornosti virusa na cjepiva”.

U međuvremenu, Danci su u svibnju ove godine revidirali program cijepljenja pa su zabranili cijepljenje djece protiv Covida. Ta su cjepiva u Danskoj postala nedostupna djeci i svima mlađima od 18 godina. Od 1. srpnja ove godine navedena dobna grupa više ne može dobiti prvu dozu, a od 1. rujna ove godine više neće moći dobiti drugu dozu. Izuzetak su jedino vrlo rijetki slučajevi djece s visokim rizikom od teških oboljenja i tada će dostupnost cjepiva ovisiti o procjeni liječnika. Eto, nešto se promijenilo u državi Danskoj koja je prošle godine prva u Europi odobrila Phizerovo cjepivo za djecu u dobi od 5-11 godina.

Čovjek se pita, odakle ovaj „preokret“ jer su do polovice veljače 2022. s prvom dozom cjepiva protiv Covida procijepili 80% djece u dobi od 12-15 godina, 90% djece u dobi od 16-18 godina i 57% djece u dobi od 5-11 godina! Jesu li se uplašili za svoju budućnost jer znaju da je demografija najjače oružje za opstanak i zdrav razvoj vlastite nacije? OK, službeno obrazloženje je da Omikron i druge varijante koje trenutno „haraju“ više ne predstavljaju opasnost za djecu. A kao prethodne varijante su bile opasne za zdravu djecu – prema kojim to podatcima?! Tedros i Bill rekli! Zna se da nijedno zdravo dijete na svijetu nije ozbiljno oboljelo, a kamoli umrlo od Covida! To su validni podatci!

Zašto onda i prije godinu dana cijepljenju djece nisu prišli individualno – zašto nisu dali mogućnost cijepljenja samo onima s rizikom razvoja teških oboljenja?!

PS
Ima li što novo u preporukama našeg HZJZ ili se i dalje preporuča cijepljenje djece? Što kaže naš vrhovni zapovjednik? Prenose li nešto takvo fejkeri iz indexa?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)