Nikola Grmoja:Odluku Ustavnog suda već znamo

DRUŠTVENE TEME

Svi već znamo odluku Ustavnog suda o odlukama Stožera jer znamo kako je iskadroviran. Ne znam za vas, ali ja Bačića i Šeparovića ni ne razlikujem, valjda se previše druže. Njih dvojica su mi isti. A i Mlakar mi baca na Borića, samo što je Borić malo pošteniji. Nije se barem lažno predstavljao u Austriji. Tako da nema potrebe da se Ustavni sud ni sastaje, već znamo stav HDZ-a. Kako odluče Plenković, Šeks, Bačić i Borić, tako će odlučiti Šeparović i Mlakar!

 • 21
 •  
 •  
 •  
  21
  Shares

1 razmišljanje na “Nikola Grmoja:Odluku Ustavnog suda već znamo

 1. Dramatična Plenkovićeva izjava!
  Plenkovićeva izjava da su identificirani protivnici Stožera civilne zaštite je najgrublji pritisak, upliv i prijetnja Ustavnom sudu i sucima Ustavnog suda, odnosno ionako krhkom Ustavnom poretku. Nije mi jasno kako to nitko nije prepoznao i osudio.
  Naime, Ustavni sud je objavio da će u ponedjeljak 14. rujna 2020. u 10 sati, “odlučivati o suglasnosti s Ustavom više zakona i odluka vezanih za rad Stožera civilne zaštite”. Uz to troje sudaca Ustavnog suda je zatražilo javnu raspravu te se otvara mogućnost da se raspravlja javno.
  Jasno je da je došlo do raskola u Ustavnom sudu. Nadalje, do sada, koliko ja znam, nikada Ustavni sud nije javno raspravljao o prijedlozima za ocjenu ustavnosti zakona ili drugih akata. Stoga je ovo nešto potpuno novo za Hrvatsku.
  Upravo zato je Plenković izjavio da je “dio protivnika Stožera identificiran”, da to prate svaki dan i da znaju “odakle sve to dolazi”.
  S obzirom da su trojica sudaca Ustavnog suda zatražila javnu raspravu jasno je da su upravo oni taj “dio protivnika”, no očito ne zna jesu li to svi “protivnici” ili ih ima još. Stoga je Plenković dao nalog da ih se “prati svaki dan”.
  Ovo je u biti dramatična situacija i napad na ustavni poredak.
  Plenković mora dati ostavku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *