NEZAKONITO POSTUPANJE SUTKINJE NOVAKOVIĆ I OPĆINSKOG SUDA U ZADRU

DRUŠTVENE TEME

NEZAKONITO POSTUPANJE OPĆINSKOG SUDA U ZADRU

  • VLASNICIMA ODUZIMAJU KUĆU ZBOG PROPUSTA ZEMLJIŠNO KNJIŽNOG ODJELA ZADAR I NEZAKONITOG POSTUPANJA SUTKINJE

Ministarstvo pravosuđa RH

Vrhovni sud RH
Ured predsjednika

Poštovani

Sutkinja Dubravka Novaković grubo krši prava ovršenika i ne dozvoljava mu uopće prava na žalbu, na žalbu izvan proteka roka, niti pravo na podnošenje Prijedloga za odgodu ovrhe, pri tom grubo kršeći prava ovršenika na DOM, kao i na pravo da se utekne pod zaštitu EU prava, o kojem se Europski sud jasno izrazio čak i u slučajevima kada su odluke pravomoćne.

U predmetnom ovršnom predmetu za koji je Općinski sud u Zadru po četvrti put odredio iseljenje za dan 25.10.2022. godine zanemarujući pri tom sve podneske i prijedloge ovršenika, ovrhovoditelj je EOS MATRIX d.o.o., fiducijarni vlasnik. Sud je bez ikakve ovršne isprave donio rješenje kojim se određuje ovršenicima i članovima njihove obitelji iseljenje i predaja u posjed nekretnine ovrhovoditelju KOJI NEMA OVRŠNU ISPRAVU.

Ovrhovoditelj svoje pravo temelji na otkupljenom Ugovoru o okvirnom kreditu i Sporazumu radi osiguranja zasnivanjem osiguranja prijenosom vlasništva.

Zemljišno knjižni odjel u Zadru je svjesno pogodujući EOS MATRIX-u ispustio zabilježbu da je vlasništvo preneseno radi osiguranja, te je EOS MATRIX na temelju “čistog vlasničkog lista” zatražio od suda predaju u posjed nekretnine što mu je sud, ne ispitujući nikakve činjenice i dopustio.

Takvo postupanje Općinskog suda u Zadru je NEDOPUSTIVO.

Međutim, Općinski sud u Zadru ne dozvoljava ovršenicima niti jednu radnju, već su im vratili sve podneske koje su dostavili sudu. Osim toga, za uredovanje koje je bilo određeno za 04. listopada, ovršenici su pokušali podnijeti žalbu na rješenje koje im je dostavljeno neposredno pred uredovanje određeno za 04. listopada, ali to im nije bilo moguće jer su IM POSREDOVANJEM POLICIJE ZABRANILI PRISTUP KUĆU U KOJOJ DRŽE DOKUMENTE.

Na opisani način Sud je zauzeo položaj inkviziratora a ne provoditelja pravde. Ukoliko se ništa ne poduzme, unatoč svim radnjama koje je ovršenik osobno poduzeo, čitava obitelj će ostati bez doma a da ovrhovoditelj NEMA PRAVO KOJE TRAŽI, NITI JE SUD OVLAŠTEN PROVODITI TO PRAVO, I UZ SVE TO KRŠITI PRAVO EUROPSKE UNIJE.

Molim da provjerite sve navedeno.

Novinarka Nada Landeka, tajnica Udruge Veronika Vere za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa

Datum 20.10.2022.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)