Neshvatljiva je vaša višegodišnja oficijelna ignorancija ,omalovažavanje,nezainteresiranost,vaša nespremnost, da se ,službeno,u ime Hrvatskog naroda i hrvatske države poklonite nesebičnoj ŽRTVI hrvatskih ratnih heroja

DRUŠTVENE TEME
Željko Sačić

15 min ·

Ma neka Vrdoljak od njih uči,neka ih sluša……. ove naše hrvatske ratnike ,ratne heroje, herojčine..velike ljude…..koji bi sustavno ,periodično i trajno trebali govoriti ( svima ,posebno mladima) o svojim strašnim ratnim iskustvima u borbi za samostalnost ,slobodu i suverenost Hrvatske….Skromni i ponizni…oni govore o svojem i tuđem iznimnom herojstvu,domoljublju,o odgovornosti,dužnosti, o vjernosti hrvatskom narodu,zajedništvu,,lucidnosti,plemenitosti…snalažljivosti… humanosti..ljubavi za bližnjeg,za naše obitelji..za narod svoj….,Prikazani su danas, maloprije ,na htv 3 …naša ratna braća…..u dokumentarcu o VRO “Maslenica”- Gusar…Prepotresno je slušati o žrtvi koju su podnijeli..o mrtvima…a ,s druge strane ,prožima nas ponos…divljenje i zahvalnost.. Nevjerojatna je hrabrost,ustrajnost, snaga,zajedništvo,prijateljstvo, povjerenje,odlučnost,vjera..koju smo imali . koja nas je spasila…Danas možemo samo svima njima reći…i MRTVIMA i ŽIVIMA …HVALA vam…Mi Hrvati nesmijemo vas nikad zaboraviti ..
Na kraju ,ministri i ratni generali Medvjed,Krstičeviću..predsjedniće Vlade…predsjednik RH..osmislite konačno i podijelite, nakon 27 godina ,sve manjem broju živih sudionika ove pobjedničke ratne vojno policijske akcije, krvlju zasluženu Medalju “Maslenica”. Znamo da ti ljudi nisu tu svoju DUŽNOST prema Hrvatskoj obavili radi medalja,no..nakon rata..ratne pobjede….to je samorazumljivo univerzalno, civilizacijsko dostignuće. .i vojnička satisfakcija…Neshvatljiva je vaša višegodišnja oficijelna ignorancija ,omalovažavanje,nezainteresiranost,vaša nespremnost, da se ,službeno,u ime Hrvatskog naroda i hrvatske države poklonite nesebičnoj ŽRTVI hrvatskih ratnih heroja ..Zašto to ne činite ???
Velika je žrtva našeg brata,hrvatskog vojnika, dana nedavno u Afganistanu…za NATO….za …mir u dalekom svijetu. I neka ste ga,zasluženo , posmrtno i odlikovali…Ali…zar je naša žrtva za opstanak Hrvatske,dana ovdje u Hrvatskoj – manje vrijedna ??

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.