Nema Hrvatskoj spasa bez Bere revolucionara

DRUŠTVENE TEME

Marko Ljubić

Nema Hrvatskoj spasa bez Bere revolucionara

Teško je zamisliti da Bernardić, od milja Bero, neće osvojiti barem stotinu mandata na parlamentarnim izborima krajem godine. Bio bi skandal da ne osvoji više. Tko ne bi dao glas takvom geniju!?

U nekom umirovljeničkom kutku, valjda u režiji Stranke umirovljenika, u nekom domu za umirovljenike, danas je Bero otkrio formulu blagostanja. Kaže Bero da će povećati mirovine, omogućiti penzionerima neograničeno čašćenje unučića pizzama i bombonima, komotan i ležeran, gotovo rastrošan život. Netko ga je priupitao odakle novac, a Bero odgovara da milijarde eura leže besposlene u EU, da će to odmah, čim postane predsjednik Vlade uzeti i podijeliti, prvo penzionerima, zatim valjda nešto mlađim antifašistima za zasluge borbe protiv Hitlera, a potom kome stigne. To je stvarno ideja.

Podsjeća na slavne primjere iz političke povijesti Berine ljevice. Negdje nakon 1945. godine, nadahnuti partizanski komesar je obećavao stanovnicima Podbiokovlja da nema više siromaštva i zajebancije. Asfaltirat će se Biokovo odmah, zasaditi milijuni oraha, a ljudi će uz vatrice sjediti u podnožju, zreli orasi će padati i kotrljati se njima u krilo. Samo tuci i jedi.
Drugi, onako matekapovićevski primjer, nešto profinjeniji i moderniji, koga su Srbi 1991. godine uredno primjenjivali u okupiranim dijelovima Hrvatske je, primjer revolucionarnosti Roberta Mugabea. Njegovi revolucionari su blagostanje naroda rješavali pljačkajući bjelačke farme Rodezije. Otmu, feštaju, guštaju, kada nestane idu dalje. Otmi pa u krkanluk. I tako je blagostanje trajalo dok su imali što otimati. No, dostupne zalihe su uskoro presušile jer nitko ništa nije stvarao. Sljedeći stadij bila je međusobna koljačina.

Zato je Europi daleko veći izazov Bero od Erdoganovih migranata ili Coronavirusa. Kako zaustaviti revolucionare predvođene Marasom i Hajdašom Dončićem, a ispred njih promiče nešto energično i vodi trupe. Samo se po brku da naslutiti da je to Zoka Pusić. Kada to upadne u Bruxelles, s kamionima i zapregama, odoše milijarde. Razdragana kolona antifašista i penziionera uz kozaračko poskakuje na Bregani pred zbunjenim Slovencima, koji ne shvaćaju da ih je Bero namagarčio i poput Mugabea omogućio blagostanje svojim pristašama, pa čak i krkanluk.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.