NEKA BUDE PRAVDE MAKAR SVIJET PROPAO

DRUŠTVENE TEME

SATI NAS DIJELE OD NAJVAŽNIJE PRESUDE VRHOVNOG SUDA

Ta presuda se odnosi na slučaj “Franak” zbog čega su u crno zavijene stotine tisuća ljudi.
Danas sam kopao po papirima i mapama u računalu da se podsjetim na neke datume, izjave i poruke koje sam godinama plasirao javnosti u statusu ekonomskog savjetnika udruge Franak, kao zastupnik u Saboru i predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku..

Mislim da je najvažniji doprinos onaj kojeg smo dali kolega Jakovčević i ja u jednoj studiji iz 2015.g. koju smo izradili pro bono za udrugu Franak, odnosno sve ljude koji su doslovno bili bačeni u dužničko ropstvo. U toj studiji smo na znanstveni način razotkrili pozadinu te velike obmane koju je dopustio HNB. Ta studija je toliko razjarila Hrvatsku udrugu banaka čiji je tadašnji predsjednik poslao pismo našem dekanu u kojem između redaka poručuje da nam treba dati otkaz. (pogledajte skenirane nalaze u prilogu).
Ponosan sam na tu borbu jer sam uvjeren da je to bila borba za čovjeka i njegovo dostojanstvo, a protiv dužničkog ropstva. Ponosan sam što sam svoje znanje stavio u obranu općeg dobra.

Nadam se da će Vrhovni sud sutra konačno potvrditi presudu prvostupanjskog suda u Zagrebu kojom je valutna klauzula proglašena ništetnom.
Banke koje su prodavale taj pokvareni proizvod (kredite uz CHF valutnu klauzulu) su primarno austrijske, a to nisu smjele prodavati
u svojoj matičnoj zemlji.
Neka se konačno vrati mir u duše svih oštećenih građana i da počnu konačno živjeti bez okova dužničkog ropstva.
Neka bude po onoj staroj latinskoj izreci: Fiat iustitia pereat mundus (Neka bude pravde makar svijet propao).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)