Ne pretjerujte

DRUŠTVENE TEME

[KAKO TO?]

Ne volim širiti negativu na ovoj stranici jer je cilj zabava i razmjena priča iz gostione, dobrih priča o hrani, piću i zabavi i dobrim vremenima. Ipak, na ovo moram skrenuti pažnju.

Do mene je preko prijatelja stigla fotografija računa iz jednog kafića s otoka Vira snimljena danas (17.05. 2020.) godine. Na računu stoji da četiri točene pive, jedan Staropramen i jedna velika kava s mlijekom koštaju ni manje, ni više nego 163 kune.

Dva mjeseca je bio zabranjen rad ugostiteljima, sezona je pod velikim znakom upitnika zbog koronavirusa i pitanje je hoće li strani gosti uopće moći ući u Hrvatsku, ali to i dalje ne sprječava neke da nabiju cijene.

Koja je to točena piva koja košta 31 kunu?!?! To je opravdano jedino ako je riječ o nekom jako dobrom craftu, a ovdje to nije slučaj. Isto je i sa Staropramenom, a ni kava s mlijekom od 14 kuna nije normalna…

Nemam namjeru nikome govoriti kakve cijene da stavi i kako da vodi svoj posao, ali nemojte se čuditi ako vam s ovako “popularnim” cijenama terase ostanu prazne ove sezone.

Kako to da nema gostiju? Kako to da se teško živi od ugostiteljstva? Eto, upravo ovakvim načinom poslovanja. Nitko vas ne sabotira i ne lobira protiv vas, ljudima je jednostavno dosta pljačke, a najmanje ju očekuju u gostioni.

Domaći gosti vam neće dugo plaćati ovakve sulude cifre, a ni stranci neće vječno služiti kao bankomati. Okrenimo se kvaliteti i normalnim cijenama da se gosti požele vratiti dok nije prekasno. U protivnom, zaboravimo na turizam.

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *