Nasilni ulaz u kuću i izbacivanje obitelji Strjački iz kuće SVIM MEDIJIMA

DRUŠTVENE TEME

PRIOPĆENJE HRABRE I ODLUČNE ODVJETNICE SANJE DOZET – “Nasilni ulaz u kuću i izbacivanje obitelji Strjački iz kuće”

Svim medijima Republike Hrvatske

PRIOPĆENJE – OBITELJ STRJAČKI U ZAPREŠIĆU

Odvjetnica Sanja Dozet, punomoćnica obitelji Strjački, šokirana “ne”postupanjem sudaca u ovršnom predmetu u kojima su ovršenici Miljenka i Darko Strjački, kao i posljednjim događajima, u kojima je agencija za nekretnine “Severitas” primjenom sile provalila u kuću u Zaprešiću, u kojoj se u trenutku provale nalazi potpuno sama i nezaštićena Miljenka Strjački, inače onkološki bolesnik, obratila se Priopćenjem svim medijima Republike Hrvatske. Njezino Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Iseljenje se traži temeljem ugovora o kreditu koji je austrijska kreditna zadruga isplatila samo u iznosu od 40% ugovorenog iznosa.

Austrijska kreditna zadruga nije isplatila u cijelosti, odnosno isplatila je samo 40% ugovorenog iznosa. Austrijska kreditna zadruga tereti Miljenku i Darka Strjački za cijeli iznos iz ugovora o kreditu koji im nikada nije isplaćen u cijelosti..

Smatramo da je dosadašnjim postupanjem nadležnih institucija, aktima i radnjama hrvatskih pravosudnih i drugih tijela – došlo do grube povrede odredaba Ustava Republike Hrvatske i Europske Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljenih sloboda i to:
-čl. 3. vladavina prava , čl. 14. st. 2.-jednakost svih pred zakonom, čl. 18. st. 1. – pravo na žalbu, čl. 29.st.1. – pravo na pravično suđenje, čl. 34. St. 1. – pravo na nepovredivost doma, čl. 48.st. 1. – pravo na mirno uživanje prava vlasništva
–pravo na pravično suđenje (čl. 6. Konvencije),
–pravo na poštovanje doma (čl. 8.st.1.Konvencije)”

Odvjetnica Sanja Dozet

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *