Na ne ovisnost pravosuđa osvrnuo se Nikola Grmoja

DRUŠTVENE TEME

Na ne ovisnost pravosuđa osvrnuo se Nikola Grmoja preko društvenih mreža.

Ministar Božinović poručio je danas da dio oporbe ne želi da se nešto otkrije i procesuira, spominjući moje ime. Upravo suprotno, ja želim da se sve koruptivno otkrije i procesuira, a ne da se nešto otkriva i procesuira kad vladajućima odgovora, a nešto prikriva i drži u ladici.

Već dulje vrijeme imam čvrste dokaze o muljažama u našim veleposlanstvima o kojima DORH uopće nije proveo istragu niti je ispitao diplomata Damira Sabljaka, podnositelja kaznene prijave. Istovremeno su tog istog Sabljaka udaljili iz službe, da bi ga onda sud vratio, a ministar Grlić Radman ponovo protuzakonito udaljio.

Dokazi koje posjedujem su toliko čvrsti da pod punom osobnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da DORH radi po nalogu politike i spreman sam kazneno odgovarati ako iznosim bilo kakvu klevetu ili neistinu. Zato sam i tražio da mi se skine saborski imunitet.

Taj kriminal štite i DORH i premijer Plenković jer Antikorupcijskom vijeću DORH ne želi dostaviti uvid u odbačaj kaznene prijave dok Plenković ne želi dostaviti putne naloge iz Australije.

Nakon premijerova odgovora na moje pitanje u Saboru oko tog slučaja, u kojem je premijer poručio da takve predstavke poput Sabljakove ne vode ničemu, DORH je istu večer donio odluku o odbacivanju kaznene prijave. Dakle, isti dan nakon Plenkovićevog saborskog naloga DORH-u ovaj se slučaj zaključuje bez da su ikog ispitali.

Do premijerove reakcije u Saboru Sabljakova prijava “kiselila” se gotovo godinu dana u ladicama DORH-a.

Prije nekoliko mjeseci se jedna ugledna novinarka jednih dnevnih novina zainteresirala za ovu aferu i napisala kronologiju i članak, ali on nikad nije izašao. To je istina o Hrvatskoj i o neovisnosti pravosuđa i dijela medija.

  • 43
  •  
  •  
  •  
    43
    Shares

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *