Mnogi su uskraćeni za glasanje

DRUŠTVENE TEME

Željko Glasnović

PODJELI – ŽALOSNO ALI JE ISTINITO.
Nije samo poznati ugostitelj Miron Mioč sa svojom obitelji bio uskraćen ostvariti zakonom zagarantirano građansko pravo, nakon što se njegova cijela obitelj po uputama GKRH u Frankfurt registrirala za glasovanje na predsjedničkim izbore 22.12.2019 god.
Jozo Joka Turudić bio je očevidac i može sa sigurnošću tvrditi da bar 20% birača koji su došli i po 200 km udaljenih mjesta glasati, bili su jako iznenađeni i šokirani, kada su im službenici u GKRH Frankfurt kazali da nemaju zakonsko pravo glasati jer se ne nalaze na biračkom spisku.
Kao razlog što nisu bili upisani u biračke spise su im naveli, neispravnost faxa u uredu GKRH Frankfurt. Ne zaboravimo da u Australiji i New Yorku telefonske instalacije HGK nisu radile već preko 7 dana prije Izbora. Nesretni birači su s punim pravom negodovali tu ispriku pa i bučno reagirali ali slovo zakona Jugozomboida se moralo poštivati.
Kao utjehu su im službenici nudili da ispune obrasce za drugi krug glasovanja što je većina odbila i ljutito napuštala prostorije GKRH u Frankfurt.
Kao dokaz točnosti Jozinog izvješća on u svojoj arhivi imam još nekoliko video snimaka snimljenih izravno s nezadovoljnim biračima u Frankfurtu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *