MAFIJAŠE I LOPOVE IMAJU OBRAZA BRANITI

DRUŠTVENE TEME

Marin Miletić

Mafijaše i lopove imaju obraza braniti? 🤢

KAPULICA baca dimne zavjese oko lopova i mafijaša iz njegova HDZ-a pa želi da raspravljamo o kleptoteglicama njegovih članova! Kleveće i iznosi neistine da sam ja i moji Mostovci širili mržnju prema HDZ-ovcima. Nikada! Niti jednom riječju! Mi samo ne volimo lopove i mafijaše koji su nam uništili državu busajući se u fejkerska prsa u ime lažnog domoljublja.

Teglice za med koje su protivno svim pravilnicima HPS-a i protivno svim zakonima o pripremanju hrane radili HDZ-ovci njihov spin majstor Kapulica pušta dimne zavjese bacajući ješku: da mi sada raspravljamo o njihovom muljanju, tih teglokradica umjesto da narod raspravlja o krađama mafijaške organizacije.

Pa ajmo vidjeti što su sve članovi HDZ-a, njihovi direktori i ministri – POKRALI hrvatskom narodu!

PLJAČKA INE
Više od milijarde kuna (2022.)
Istražitelji iz USKOK-a i policije u aferi s preprodajom Ininog plina optužili su direktora u Ini Damira Škugora, predsjednika HOK-a Josipa Šurjaka, njegovog poslovnog partnera i suvlasnika tvrtke OMS Upravljanje Gorana Husića, Škugorovog oca Danu te predsjednicu Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Mariju Ratkić. Svi su uhićeni i određen im je istražni zatvor. Šteta za INA-u navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna. Na računu njihove tvrtke OMS Upravljanje ostalo još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

AFERA HEP
650 milijuna kuna (2008.)
Afera HEP imala je više krakova, i to od pogodovanja tvrtki Roberta Ježića DIOKI, fiktivnog zapošljavanja Rade Buljubašića i 600 milijuna kuna teške afere HEP-TLM pa do fiktivnih ugovora o djelu. Većina sudskih postupaka obustavljena je nakon smrti Ivana Mravka, dugogodišnjeg šefa HEP-a, 2017. godine.

AFERA SUNČANI HVAR
571 milijun kuna (2007.)
Privatizacija Sunčanog Hvara provedena je u maniri HDZ-ovih privatizacija kakvih smo se nagledali u devedesetima. Kako smo pisali 2009. godine, bila je to “prava drumska pljačka”. U središtu afere bio je Damir Polančec.

AFERA HOTMAIL
Oko 500 milijuna kuna (2017.)
Šef HDZ-a Andrej Plenković i potpredsjednica vlade Martina Dalić bili su na čelu tajne skupine koja je pisala zakon o sanaciji Agrokora, nakon kojeg su se članovi te tajne grupe okoristili ugovorima s tom tvrtkom.

AFERA SPICE
400 milijuna kuna (2006.)
Malverzacije dionicama Podravke teške oko 400 milijuna kuna. U aferi je glavni optuženi bio HDZ-ov Damir Polančec. Na kraju su Polančec i sedmorica suokrivljenika oslobođeni optužbe, a četvorica su proglašena krivima.

AFERA HPB
Oko 255 milijuna kuna (2007.-2009.)
Rizični kreditni plasmani Hrvatske poštanske banke. Davani su nalozi za odobrenje kredita bez obzira na rizik, kreditnu sposobnost i osiguranja. Šefu te banke Josipu Protegi i drugima i dalje se sudi.

AFERA MEDIKOL
230 milijuna kuna (2006.-2011.)
HDZ je financirao privatnu polikliniku Medikol državnim novcem.

AFERA SLAVONSKA BANKA
150 milijuna kuna (2008.)
Hrvatska je po nepravomoćnoj presudi Hypo banci dužna isplatiti iznos od 40 milijuna eura zbog namještanja financijskog stanja Slavonske banke, koju je Hypo banka službeno preuzela 2008. godine.

AFERA SALONIT
Oko sto milijuna kuna (2004.)
Protiv bivšeg vlasnika Salonita Joze Ćurkovića dignuto je par optužnica zbog štete od stotinjak milijuna kuna. Ćurković se nalazi u bijegu od hrvatskog pravosuđa u BiH.

AFERA VERONA
70 milijuna eura (2006.)
Tajno u Veroni 24. i 25. lipnja 2006. godine sastali su se Ivo Sanader, predsjednik Uprave Plive Željko Čović te Miomir Žužul, a tema razgovora bila je prodaja Plive. Barr je za većinski paket Plive na kraju platio 2.2 milijarde dolara, a natjecanje Actavisa i Plive navodno je zaustavljeno kampanjom i pritiscima iza kojih je stajao tadašnji vrh vlade te je ostvarena razlika u cijeni dionica od preko 70 milijuna eura.

FIMI MEDIA
70 milijuna kuna (2007.-2009.)
Izvlačenje oko 70 milijuna kuna iz državnih tvrtki. HDZ je osuđen za izvlačenje državnog novca. Afera nikada do kraja nije istražena.

AFERA KAMEN INGRAD
60 milijuna kuna (2006.-2009.)
Vlado Zec bivši je dužnosnik HDZ-a i HSP-a, čijoj je tvrtki Kamen Ingrad Sanaderova vlada otpisala 30 milijuna kuna duga. Tako je krenulo, da bi tvrtka na kraju propala, a Zec je do sada za razne malverzacije odležao više od četiri godine.

AFERA ĐAKOVŠTINA
55.7 milijuna kuna (2009.-2010.)
Iz silosa Đakovštine nestalo je nekoliko desetaka tisuća tona žitarica i uljarica, čiji su stvarni vlasnici bili Ravnateljstvo za robne zalihe te brojni poljoprivrednici. Veći dio robe završio je na policama Konzuma.

AFERA HYPO
37 milijuna kuna (2004.-2005.)
Sanaderova provizija za ulazak Hypo banke na hrvatsko tržište, afera teška 5 milijuna eura. Sanader je na kraju osuđen.

AFERA HŽ
27.3 milijuna kuna (2003.-2008.)
Pranje novca u Hrvatskim željeznicama, a novac je navodno završavao na računima raznih offshore tvrtki. Uz bivšeg šefa HŽ-a osuđena su još četvorica.

AFERA BRODOSPLIT
27 milijuna kuna (2006.)
Pranje novca teško 4.7 milijuna kuna. Nakon oslobađajuće presude za Sanadera i društvo određeno je novo suđenje.

AFERA HAC
25 milijuna kuna (2006.-2009.)
Afera s preplaćenim radovima i nezakonitim ugovorima o prodaji. Krajem 2019. godine bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta nepravomoćno je oslobođen optužbi da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850 tisuća eura iz tvrtki za održavanje i izgradnju cesta, no krivima su proglašena trojica njegovih suoptuženika.

AFERA PLANINSKA
17 milijuna kuna (2009.)
Sređivanje kupovine od bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića za potrebe Ministarstva regionalnog razvitka po cijeni znatno višoj od tržišne. Osuđen Ivo Sanader, bivši šef HDZ-a.

AFERA INA – MOL
10 milijuna eura (2008.)
U ovoj aferi bivši šef HDZ-a Ivo Sanader osuđen je za primanje 10 milijuna eura mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija. Nepravomoćno osuđen na 7.5 godina.

AFERA IMOSTROJ I BECHTEL
6 milijuna kuna ( 2004.-2006.)
Miomir Žužul bio je jedan od trojice ministara koji su se osobno založili za otpis višemilijunskog duga Imostroju, tvrtki čiji je novi vlasnik njegovoj supruzi za polovicu bezvrijedne tvrtke isplatio pola milijuna kuna. Tu je i nikad riješena Žužulova afera Bechtel zbog koje je otišao iz vlade.

BOJENJE TUNELA
4.3 milijuna kuna (2008.-2009.)
Prema optužnici čelnici HAC-a su omogućili tvrtki Skladgradnja da naplati višestruko veće cijene premazivanja bojom cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela. Famozno “bojenje tunela” postalo je sinonim za korupciju u Hrvatskoj. Iako su u spektakularnoj akciji 2009. godine uhićeni čelnici ove tvrtke, do danas nije počelo suđenje u ovom slučaju.

AFERA VJETROELEKTRANE
Višemilijunska šteta, 2020.
Ukupno 13 ljudi tereti se u aferi Vjetroelektrane, od kojih je veliki broj HDZ-ovaca. Sumnja se da je utjecajna HDZ-ovka Josipa Rimac lobirala za izgradnju vjetroelektrana.

AFERA JANAF
Višemilijunska šteta, (2019.-2020.)
Na udaru USKOK-a je dugogodišnji gradonačelnik Velike Gorice i donedavni saborski zastupnik HDZ-a Dražen Barišić. Tereti ga se da je u rujnu prošle godine u Zagrebu i Velikoj Gorici Kreši Peteku, osnivaču tvrtke Elektrocentar Petek, namjestio višemilijunski posao.
(nabrojani lopovluk sam izguglao s portala Indexa)

Tko želi čitati o muljanju s pčelarskim teglicama:
https://www.google.com/amp/s/www.mirovina.hr/novosti/prica-o-hdz-ovom-ajvaru-ima-nastavak-postoji-mogucnost-da-su-koristili-sluzbene-staklenke-za-med-koje-su-namijenjene-pcelarima/%3Famp%3D1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)