Krvava Ovčara

DRUŠTVENE TEME

Stipo Mlinarić Ćipe

[KRVAVA OVČARA]

Dan 20.11.1991. godine ostat će mi upamćen kao najgori dan koji mi je svanuo. Toga dana moj jedini brat Mile izgubio je svoj život. Brutalno je smaknut na Ovčari nakon cjelodnevnog premlaćivanja. Toga krvavog 20.11..1991. godine ja sam bio 200tinjak kilometara udaljen od svoga brata. Toga krvavog dana započelo je moje zarobljeništvo po logorima u Srbiji. Mislima sam bio s tobom brate, nadao sam se da si već na putu prema Zagrebu, da ćeš uskoro biti doma sa svojom malom Doris koja je tada bila stara tek nekoliko mjeseci i sa svojom obitelji, da ćeš uskoro zagrliti majku i oca i da ćeš iščekivati dan kada ćeš mene dočekati da se i ja izvučem iz logora. Mislima sam bio s tobom, vjerovao sam da je život pred nama, da ćemo i poslije rata voziti motore, da ćemo zajedno ići kroz život. Brate žao mi je, žao mi je što te nisam uspio zaštiti. Dao bi sve na ovome svijetu da te barem još jednom vidim i da te zagrlim. Volim te brate najviše na ovome svijetu i nikada dok sam živ neću dozvoliti da se tvoja i žrtva tvojih mučenika zaboravi! Brate volim te!

 •  
 •  
 •  
 •  

1 razmišljanje na “Krvava Ovčara

 1. MARIO RADIĆ I STIPO MLINARIĆ POKLONILI SE ŽRTVAMA VELEPROMETA I OVČARE

  Na današnji dan 20. studenog 1991. dogodio se najveći masakr u tri dana pakla Vukovara.

  Na Veleprometu je stradalo oko 1000 ljudi, među njima i otac političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića Radovan. Do danas nisu pronađeni njegovi posmrtni ostaci.

  Na danasnji dan su na Ovčari ubijena 262 ranjenika iz vukovarske bolnice. Među njima i Mile Mlinarić, brat saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića Ćipeta.

  Za zločine na Veleprometu i Ovčari nitko u Hrvatskoj nije procesuiran niti je itko u Hrvatskoj osuđen.

  Radić i Mlinarić danas su se poklonili žrtvama velikosrpskog krvnika. Neka je stradalima vječna hvala i slava!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *