Kriminal u Hrvatskoj je zaštićen kao u Indiji svete krave

DRUŠTVENE TEME

OŠTEĆENIH KRIMINALNIM KREDITIRANJEM AUSTRIJSKIH RBA ZADRUGA

Turići, Severitasi, Verbriefunzi ili kako se kad, kome i po potrebi predstavljate,
kao Udruzi građana oštećenih kriminalnim kreditiranjem austrijskih rba zadruga obratili su nam se naši članovi Udruge, Melita i Josip Jagar iz Vira, Put bunara 38a, osobe nad kojima u zadnjih nekoliko mjeseci provodite neviđeni teror i vježbate nepojmljivu bahatost, jer ste nanjušili da su starije osobe, teško bolesne, izolirane i nezaštićene. O tome što ste im i kako do sada drastično nezakonito učinili, izvan učešća pravne države, uskoro će raspraviti mnoge državne institucije.
Konkretan povod ovog obraćanja jeste e-mail kojeg su Jagari zaprimili preko svoje odvjetnice, dana 19.07.2021.godine, u 17:15 sati, sa adrese upit@severitas.hr, upućen od strane Željka Turića, koji glasi:


———- Forwarded message ———
Šalje: Željko Turić upit@severitas.hr
Date: pon, 19. srp 2021. u 17:15
Subject: Jagar
To: sanjadozet.odv@gmail.com
Poštovani, htjeli bih Vas obavijestiti da imamo ponudu od 1.500 kn za stvari koje čuvamo u skladištu od obitelji Jagar.
Zamolili bih da ukoliko postoji interes da se pojedine stvari preuzmu da se to napravi u sljedećih tjedan dana.


Prije svega, tekst maila u svoje samo dvije rečenice sadrži čak pet gramatičkih grešaka.
Jagari su putem svoje odvjetnice odmah reagirali i podnijeli OSZD Prijedlog radi osiguranja dokaza, a u daljim kontaktima sa tim sudom, jer se radi o hitnim postupcima, dogovoreno je HITNO uredovanje suda na licu mjesta radi utvrđenja o kojim pokretnim stvarima se radi, da se izvrši precizan popis i procijeni njihova vrijednost (ne radi toga da ih vi prodate, jer nemate nikakvo pravo na to, nego radi zaštite tuđe imovine i budućih odštetnih zahtjeva), da se ocijeni stupanj oštećenja, itd. Uredovanje suda na adresi gdje se stvari nalaze bit će najvjerojatnije idući tjedan, ovisno o tome koliko brzo će se odrediti vještak procjenitelj.
Stoga, suzdržite se od daljeg bahaćenja i nezakonitih solo akcija u pogledu raspolaganja tuđim pokretninama (naročito osobnim stvarima, obiteljskim vrijednostima i dokumentima), nad kojima nemate nikakve ovlasti, bez obzira što vi o tome mislili i koliko god bahati i jako jaki mislili da jeste. Otompotom.

Prema Jagarima nikad niste imali tražbinu, niste bili vjerovnik, založni vjerovnik, niti imali pravo retencije, niti postoji pravna veza zadržanja, niste bili ovrhovoditelj ili treća osoba u bilo kojem tekućem sudskom postupku, niti sudski naslov, a ipak ste njihove pokretnine samovoljno koristeći se silom u nekoliko navrata, izvan sudskog postupka, bez nazočnosti ovršitelja, javnog bilježnika, zapisnika o popisu, itd., što je suprotno Ovršnom zakonu, izbacili iz kuće u kojoj su živjeli zadnjih i uzastopnih dvadesetak godina, i uvelike pokretnine uništavali bezobzirnim rukovanjem. Već ste im nanijeli višestruku i višeslojnu nenadoknadivu štetu, drastično pogoršali zdravlje, i još vam izgleda nije dosta.
Jagare nikada službeno niste obavijestili gdje odvozite njihove osobne stvari, dokumenta, kućanstvo, a mnoge pokretnine odvezli ste na smetlište.
Napokon, obavještavate ih da imate ponudu za njihove stvari, od čak 1.500 kuna. Cijeloživotno njihovo kućenje određujete da toliko vrijedi. Imate li imalo srama?
Sve ovo zvuči, a i jeste totalno nadrealno, abnormalno i bolesno.
Svoju samovolju temeljite na, do nedavno prikrivenom Ugovoru o kupoprodaji nekretnine od 20.11.2018.godine, koji je u svojoj biti fiktivan i koji prikriva i simulira volju ugovornih strana i ustvari razotkriva problematične odnose sa prodavateljem, austrijskom rba zadrugom, koja nije banka, nego eGen zadružna tvorevina.
Taj ugovor dokazuje da na dan deložacije 26.04.2021.godine, vjerovnik iz kreditnog odnosa, rba zadruga, nije mogla biti ovrhovoditelj, što znači da je ovrha na način kako je provedena bila nedopuštena. Kuću o kojoj je riječ „kupili“ ste za kikiriki (otompotom), kao i desetine drugih ovršenih nekretnine po Hrvatskoj, u odnosu na njenu stvarnu tržišnu vrijednost. Iz kojih izvora? Porezna tijela nikada nisu procjenjivala, a trebala su, problematičnost preniske ugovorene cijene u odnosu na obvezu paritetnog plaćanja poreza na promet nekretnina.
U vezi tog ugovora Jagari pokreću posebnu tužbu radi utvrđenja ništetnosti tog ugovora, pa će se zakonitost tog i mnogih drugih ugovora istih aktera, testirati u odnosu na građanske, kaznene, porezne i ine hrvatske i austrijske propise.
Upozoravamo vas kao Udruga da se suzdržite od bilo kakvih daljih postupanja u odnosu na pokretnine obitelji Jagar, i/ili da hitno sa njima dogovorite razumno rješenje, ali sve o vašem trošku, jer ste samovoljno i bez pitanja u svezi njihovih pokretnina proizveli ovaj bespravni bućkuriš.

Odgovor na vaš mail odobravaju i suglasno je sa njim, 107 članova Udruge.
Ljudi pitaju; tko ste vi? Kako se usuđujete ovako ponašati?
„Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!“ (ABŠ).

U Zagrebu, 23.07.2021.godine UDRUGA GRAĐANA

  •  
  •  
  •  
  •  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *