Komšić pisao šefu NATO-a: Protivim se slanju hrvatskih vojnika u misiju u BiH

DRUŠTVENE TEME

Danijel Kotlar

Komšić pisao šefu NATO-a: Protivim se slanju hrvatskih vojnika u misiju u BiH
ČLAN Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je danas čelniku NATO-a da je vojnom i političkom vodstvu Hrvatske presuđeno “kao dijelu udruženog zločinačkog pothvata” te da bi stoga angažiranje pripadnika Hrvatske vojske u mirovnoj misiji u BiH bilo neprimjereno.
Bez Hrvata ne bi bilo Bosne i Hercegovine. Da nije bilo Hrvata ne bi prošao referendum o samostalnosti BiH, jer su se sve opčine s hrvatskim većinskim stanovništvom glasovale „ZA“, Hrvati su prvi stupili u obranu BiH pred velikosrpskom agresijom, dok su muslimani bili potpuno nespremni za rat, Hrvatska zbrinula više izbjeglica iz BiH nego čitav svijet zajedno, Hrvatska prva priznala BiH, Hrvatska prva imenovala veleposlanika u BiH, Hrvatska vojska i Hrvatsko Vijeće Obrane na zahtjev Alije Izetbegovića i potpisanim sporazumima, krenuli u oslobađanje Hrvatske i BiH i spriječila nastavak velikih zločina, a posebno u Bihaćkom kraju („Ljeto“, „Oluja“, „Maestral“ i „Južni potez“)
E sad što kazati o ovom sukobu između predsjednika Zorana Milanovića i dvije udruge iz BiH, “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”. Dvije udruge iz BiH, “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” na adresu Milanovićeva ureda uputili su pismo sa samo jednom rečenicom “Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, jadno je i bijedno da jedan predsjednik države ‘koja je članica svih organizacija, kojih Bosna i Hercegovina nikad neće biti, sebi dozvoli ovakav vokabular” koju potpisuju predsjednica udruge srebreničkih majki Munira Subašić te Murat Tahirović, predsjednik “Udruženja žrtava i svjedoka genocida”.
Ove su dvije udruge ranije ovog tjedna glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Antoniju Guterresu uputile zajedničko pismo u kojemu su izrazili protivljenje zbog najava da bi Hrvatska mogla poslati svoje vojnike ili časnike u međunarodnu vojnu misiju Althea u BiH, čija je zadaća nadzirati poštivanje Daytonskog sporazuma.
Protivljenje su obrazložili konstatacijama kako je Hrvatska bila uključena u rat u BiH preko udruženog zločinačkog pothvata, te kako je nakon rata izbjegavala obvezu procesuiranja počinitelja ratnih zločina.
Čim netko stupi u izravnu obranu nametnute krivnje hrvatskom narodu i Hrvatskoj, odmah ga se pokušava diskvalificirati s fašistom, ustašom itd…
„Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu.“
Zoran Milanović je poručio Majkama Srebrenice kako mu je žao ako su postale dio kampanje koju provode “beskrupulozni muljatori” iz Sarajeva.
“Ako su tada bile majke, a njihovi sinovi vojnici, to su stare žene i uvijek su se držale dostojanstveno i nadam se da nisu pale u kliješta besprizornih beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva. Ako jesu bit će mi jako žao”, kazao je Milanović pojašnjavajući naknadno kako pritom misli na ljude poput Željka Komšića.
Zašto hrvatska Vlada i ostale institucije i stranke šute o ovakvim stavovima bošnjačkih političara, stranaka i udruga. Dokle će Hrvatska biti u defanzivi nasuprot velikosrpskim i bošnjačkim lažima i iskrivljavanjem istine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)