Kome smeta zds u pjesmi

DRUŠTVENE TEME

“U vrijeme dok se još uvijek iz crne zemlje iskopavaju ostaci hrvatskih heroja i žrtava srpske agresije, mi svjedočimo medijskom pritisku uvijek istih, malih i nebitnih pojava uhljebljenih u neke medije, koje pojave sebe vide u puno većem svjetlu i veličini nego što u stvarnosti jesu, kako iznova pokušavaju utjecati na sud da kriminalizira isto ono što su oni koje još uvijek crna zemlja krije, ponosito nosili braneći zemlju i narod od istih onih kojima ovi što perfidno i podmuklo, pod krinkom brige za ćudoređe, nikad nisu zamjerili ni mržnju ni smrt koju su sijali protiv ovog naroda i ove zemlje.
Mi se ne bojimo nikoga osim dragoga Boga ali se istodobno u čudu pitamo, je li uistinu moguće da SUD Republike Hrvatske može i pomisliti biti servis tih istih malih pojava kojima ne smeta samo naš izraz iz Domovinskog rata kojim smo branili život i Dom, nego im pod krinkom borbe protiv tzv. ustaškog pozdrava, kojega u svojoj mržnji ni ne vide u drugom svjetlu, smeta i država koju smo krvlju ostvarili“, napisao je Thompson.

2 razmišljanja na “Kome smeta zds u pjesmi

 1. Sramota da se ljudi koji su branili Hrvatsku pod oznakom HOS-a, na kojem stoji povijesni pozdrav ZA DOM SPREMNI, sada nekome trebaju opravdavati, braniti i povlačiti po sudovima. Na sramotu hrvatske države ali na žalost i onih koji su je za ovakvu bandu stvorili.

  Nakon potrage za smrtnim ostacima dugoj 29 godina naš je suborac i junak Žarko Manjkas napokon našao je svoj mir. Posmrtni ostatke hrabrog Crvenkape, koji je izgubio život 10. studenog 1991. g., tijekom proboja iz Bogdanovaca u “štafeti smrti”. pronađeni su u masovnoj grobnici u Marincima.

 2. Pupovčeva supruga nam nagovještava zabranu “Čavoglave”.

  Odjel za javni red i mir Visokog prekršajnog suda sutra će održati sjednicu na kojoj će zauzeti pravno stajalište o tome krši li Marko Perković Thompson zakon kad na početku “Bojne Čavoglave” uzvikuje “Za dom spremni”. Potvrdila je to glasnogovornica tog suda Gordana Korotaj. Tom bi se sjednicom trebala razriješiti pravna drama koja već treći mjesec traje na tom sudu, a vezana je uz oslobađajuću presudu Perkoviću Thompsonu koju je tročlano vijeće tog suda jednoglasno donijelo u studenome prošle godine, piše Jutarnji.
  Kako je Visoki prekršajni sud izrekao već nekoliko osuđujućih pravomoćnih presuda vezanih uz pozdrav “Za dom spremni”, a posljednju u nizu donio je u ljeto prošle godine kad je makarskog pjevača Marija Rosu osudio na novčanu kaznu upravo zbog uzvikivanja pokliča “Za dom spremni” na početku izvođenja Thompsonova hita “Bojna Čavoglave”, evidencija sudske prakse ustanovila je da je oslobađajuća presuda u slučaju Thompsona suprotna već ustanovljenoj sudskoj praksi tog suda.

  U takvim slučajevima presuda ne odlazi sa suda, nego je Odjel evidencije sudske prakse s vrlo jasnim primjedbama vraća sudskom vijeću koje ju je donijelo na ponovno razmatranje. Međutim, ovo je sudsko vijeće odbacilo primjedbe i jednoglasno ostalo pri prijašnjoj presudi.

  U takvim slučajevima, koji u sudskoj praksi nisu česti, saziva se sjednica sudskog odjela. Sutra će devet sudaca raspravljati i većinom glasova odlučiti je li Thompsonov poklič “Za dom spremni” protuzakonit. Njihovo stajalište obvezujuće je za sve suce, a ako većina sudaca u Odjelu za javni red i mir odluči da Thompson tim pokličem na početku svog hita krši zakon, sudsko vijeće morat će promijeniti presudu i Thompsonu izreći prekršajnu kaznu.
  Izvor: Dnevno.hr/Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.