Koga je ovo iznenadilo

DRUŠTVENE TEME

Ivan Penava

Slijedom današnjeg podizanja i otkrivanja spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, zapovjedniku Novosadskog korpusa koji je 02. studenoga 1991. godine poginuo u napadu na Vukovar, a koja je danas upriličena u Novom Sadu, Grad Vukovar osuđuje ovakve postupke Vojske i Vlade Republike Srbije.

Ovo je jedan vrlo jasan pokazatelj da je velikosrpska ideologija i dalje smjer politike Republike Srbije. Također je i ogledan primjer razloga zašto ćirilici nema mjesta u Vukovaru te očita poruka svim naivnima koji su nas sve ovo vrijeme uvjeravali kako pismo ništa nije krivo.

S izrazitim nestrpljenjem očekujemo žurnu reakciju predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, gospodina Milorada Pupovca, Srpskog narodnog vijeća te Samostalne demokratske srpske stranke, da nam se obrate temeljem ovog pitanja te barem i na ćirilici hrvatskoj javnosti predoče jasnu i nedvosmislenu osudu i ograđivanje od ovakvih postupaka, jer sve drugo će govoriti u prilog tome da se mi cijelo vrijeme jako dobro razumijemo.

1 razmišljanje na “Koga je ovo iznenadilo

  1. Nino Mogorović

    U vojnom kompleksu Vojske Srbije (VS) u Novom Sadu u petak je, u sklopu obilježavanja dana 1. brigade Kopnene vojske VS-a, otkrivena spomen-ploča zapovjedniku Novosadskog korpusa general-majoru Mladenu Bratiću, koji je predvodio napad postrojbi bivše Jugoslavenske narodne armije (JNA) na Vukovar, te poginulim vojnicima tog korpusa. (Hina/YUtarnji list)
    Srbijanska država otvoreno slavi agresiju na Republiku Hrvatsku, a Plenky se zauzima da s agresorom naša država ima dobre odnose, štoviše da ih se lobira oko ulaska u EU. Od čega, na sreću, neće biti ništa, ali to zahvaljujući drugim faktorima koji su u igri, a ne Hrvatskoj, kao žrtvi srbijanske agresije za koju ta država nije ničim sankcionirana, što je nonsens i presedan suvremene povijesti. Biti dobar s državom koja je izvršila oružanu agresiju u namjeri da anektira dvije trećine teritorija RH, etnički očišćenog od Hrvata, nanijevši pri tom ogromnu štetu u ljudstvu i materijalnim dobrima za što se nisu ni ispričali, a kamoli platili nekakvu odštetu. Sramota za sve naše oryunaške Vlade od 2000. naovamo, iako se od njih nešto drugo nije moglo ni očekivati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.