Ko to sve krivotvori našu povijest

DRUŠTVENE TEME

Dragi svi,
na mail mi je stigao, kao i svima u OŠ i SŠ , poziv za natjecanje Europa u školi od Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatska u školskoj godini 2019./2020.

Kad tamo imam što za čitati…. teška povreda nacionalnog ponosa RH, vezano za ne tako davnu prošlost i naš Domovinski rat.Ovo je moj odgovor organizatorima poziva na natjecanje. Pozivam Vas da se priključite u zaštiti nacionalnih interesa, osobito u periodu kada predsjedamo Vijećem EU.

Poštovani,
učiteljica sam 2.-og razreda OŠ i imam potrebu ukazati Vam na strašnu pogrešku koju ste počinili u pozivu za natjecanje u literarnom izričaju 3.-im i 4.-im razredima SŠ.

On glasi, navodim: Dajte miru šansu (Give Peace a Chance) (Mir je nešto što većina prihvaća zdravo za gotovo. Razdoblje od 75 godina najduže je razdoblje mira koje je Europa ikada doživjela. Koje odgovornosti mi Europljani moramo poduzeti da bismo osigurali mir koji imamo sada?)

Šokirana sam i zgrožena da Vam je promaklo da je devedesetih godina prošlog stoljeća na prostoru Europe, u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini, bjesnio krvavi rat. Toliko krvav i brutalan da je prouzročio egzodus izbjeglica, strašan genocid – osobito sramotan onaj u Srebrenici koji je Europa mogla spriječiti, a nije! O materijalnim razaranjima da ni ne govorim, no ona su toliko nevažna u usporedbi s ljudskim stradanjima.

Republika Hrvatska još uvijek traga za nestalima, ista ta Hrvatska predsjeda Vijećem EU i to joj nije poklonjeno to je dobiveno krvlju koja je prolivena u Hrvatskoj, u Europi!

Zahtijevam da se ispričate za ovu tešku povredu činjenice da mi Hrvati pripadamo Europi i da se na njenom tlu krvarilo i ne možemo govoriti o 75 godina mira!

Poduzmite sve što je potrebno i ispravite ovu pogrešku, nemojte sablažnjavati našu djecu!

Svako dobro onima koji se ne zaboravljaju svoju prošlost već je ponosno nose u srcu,
Marija Veronkica Cvjetković, mag.educ.spec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.