Kako su kraljice lomile ministre

DRUŠTVENE TEME

Josipa Rimac piše Gabrijeli Žalac o jedrenju:- Bila sam s Ruškom (Ružica Njavro) i slažemo pakleni plan. “Ajde”, odgovara Žalac. “Otet ćemo te od 6. do 9. kolovoza”, piše Rimac. “Otmite me”, piše Žalac. “Idemo nas tri, možemo povesti Katu i Megi i isplovljavamo, ali nitko ne smije znati. Jednostavno moramo pobjeći, nas dvije smo sve smislile i brod i sve i nitko neće znati di smo. Bit će nam super. To su tri noći, danas sam sve dogovorila. Imam prijatelja koji voli i tebe i mene i Rušku i stalno pitaju za tebe, a više od svega su dragi prijatelji”, piše Rimac, na što joj Žalac odgovara “Luda si ko šiba”.Lobiranje za kredit HBOR-a:”Od jutra radim na HBOR-u, kontaktirala sam i Marića i Žalac”, piše Rimac. “Daj ih pritisni danas da daju povećanje”, piše Bašić. “Danas idem u HBOR”, kaže Rimac. Malo kasnije mu piše: “Sad sam s ministrom Pavićem i onda mi dolazi Oleg”. “Moraš slomit Marića”, piše joj Bašić. “Tole mi se još nije javio”, piše Rimac Bašiću u drugoj prepisci. “Pritisni ga”, odgovara joj Bašić. “Milenko je kod Tamare, podrži ga malo. Vjetropark je u izgradnji”, pisala je Rimac ministru financija Zdravku Mariću.

 • 9
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

1 razmišljanje na “Kako su kraljice lomile ministre

 1. Što su svjedočili prvi ljudi HBOR-a i HPB-a: Rimac mi je često dolazila u ured, bila je naporna
  Šefica HBOR-a svim je silama štitila instituciju kojoj je na čelu, a ni prvi čovjek HPB-a nije podlegao pritisku Rimac
  “Gabrijela Žalac i Josipa Rimac su na mene tijekom razmatranja kredita za CEMP radile intenzivan pritisak”, rekla je u svjedočkom iskazu USKOK-u ravnateljica HBOR-a Tamara Perko, koja je po svemu sudeći u ovome slučaju zubima i noktima štitila instituciju kojoj je na čelu.
  “Situacije su bile neugodne jer se od mene tražilo da prihvatim zahtjeve klijenta koji nisu u skladu sa stajalištem HBOR-a. Komunikacija s Rimac i Žalac bila je naporna i neugodna jer nisam htjela odstupiti od bankarske prakse. Interes Gabrijele Žalac, koja nam je bila članica Nadzornog odbora, za navedeni kredit bio je znatno veći u odnosu na neke druge predmete. Jedino sam ministra financija izvještavala o fazama u kojima se projekt nalazi jer se radilo o velikome projektu”, ispričala je Perko istražiteljima. No, nije se mogla prisjetiti da li su je i neki drugi članovi Nadzornoga odbora zvali zbog kredita CEMP-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *