Kako djeluju Hrvatske institucije

DRUŠTVENE TEME

Institucije u Hrvatskoj nikako ne funkcioniraju. Toliko su se dobro organizirali da uhvate Filipa nakon 2h i 45min kad je sjeo u kafić da ih pričeka i digli su sve resurse šta imaju helikoptere glisere itd a za kriminalce nema potrebe a nedaj bože za ove ostale naše ministre itd da reagiraju.

Dok službe znaju što ste zadnji put jeli za maltretiranje obitelji od strane kamatara i dilera nitko nije znao.

Državni odvjetnik na prijemima sjedi uz uskokove optuženike, i tako se slikamo pred cijelom evropom.

Najveću cijenu nerada sustava platiti će ovaj mladi čovjek. I tako sustav opet kažnjava one koji su najmanje krivi.

Kad u državi nema pravde narod sam uzima u ruke rješavanje problema.

1 razmišljanje na “Kako djeluju Hrvatske institucije

 1. Tekst Juraj Filipović.

  Znači masakr u Splitu se dogodio u subotu oko 16 sati. Doslovno, ali doslovno u roku od nekoliko minuta WhatsApp i Facebook kanali Splićana bili su preplavljeni informacijama. Kad kažem informacijama onda mislim na identitete, detalje ubojstava, fotografije kao i razloge obračuna.

  Nakon pola sata WhatsAppom i Facebookom je počela kružiti fotografija i video iz Borsalina gdje osumnjičeni s bratom, odvjetnikom i ocem ispija kavu. Dakle, čitav grad znao je gdje je osumnjičeni koji se, napomenimo, uopće nije skrivao niti je pokušavao pobjeći.

  Nakon svega toga, danas se policija hvali da je tipa s AK 47 koji je osumnjičen za trostruko ubojstvo usred bijela dana – uhitila nakon 2 sata i 45 minuta i to nakon što su im građani javili njegov identitet. Nije zgorega kazati i podatak da je kafić Borsalino udaljen od sjedišta PU Splitsko-dalmatinske cca 50 metara.

  Pokušajmo zamisliti što bi bilo da je na mjestu osumnjičenog koji je detaljno isplanirao osvetnički pohod, recimo, bio nekakav psihopat koji bi s automatskom puškom u centru grada pucao po svemu što se kreće. Tko bi bio odgovoran za svaku novu žrtvu u tih 2 sata i 45 minuta? Odgovoran za tromost i nemogućnost prikupljanja i obrade informacija s trenutno dvije najveće globalne komunikacijske platforme?

  Ne ulazeći u motive ovog događaja treba samo konstatirati kako je stanje nacije koja od jutros traži pomilovanje za ubojicu ogledalo države, a ne društva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.